Мідії під сметанним соусом – справжнє задоволення для любителів морепродуктів
Інгредієнти
мідії – 1 кг | |
цибулина – середня, 1 | |
вершкове масло – 20 г | |
сметана 25 % – 100 мл | |
біле вино – 200 мл | |
гвоздика, часник – за смаком | |
сіль, перець – за смаком | |
зелень – за бажанням |
Найніжніші мідії в винно-сметанному соусі…
Вам знадобитися:
мідії, 1,5 кг
цибулина середня, 1
вершкове масло-20 г
сметана 15-25 %, 100 мл
біле вино, 200 мл
гвоздика, часник,
сіль, перець, зелень
Покроковий рецепт
Я використовувала свіжі мідії, так що спочатку я їх вимочувала в солоній воді всю ніч. Потім я їх готувала в звичайній воді протягом 5 хвилин.
В окремій каструлі розтопити вершкове масло, попередньо посмажити цибулю, додати часник і смажити протягом 3 хвилин. Потім додати вино.
В кінці приготування додати сметану і приправити сіллю і перцем. Якщо хтось хоче і любить, можна додати трохи свіжої петрушки.
Мідії необхідно відкинути на друшляк, дати стекти зайвій воді.
Потім мідії залити соусом. Перемішати і подавати з хрустким хлібом. Приємного апетиту!