Мигдальне печиво з шматочками лимона – ароматне смачні ласощі!
Інгредієнти
Для тіста: | |
Вершкове масло – 150 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Цукрова пудра – 100 г | |
Лимонний сік – 1 столова ложка | |
Борошно – 180-200 г | |
Мигдальні горіхи – 200 г (мелені) | |
Для оформлення: | |
Жовток курячий – 1 шт. | |
Лимон – пару штук досить | |
Цукор – для посипання зверху |
Мигдальне божественне печиво, з часточками лимона, ось що потрібно взимку! Просто здорово «йде» за чашкою гарячого ароматного чаю в зимову холоднечу. Мелений мигдаль надає печінкою надзвичайний смак і робить печиво розсипчастим і пухким. Часточки лимона додають невелику кислинку печінкою, а зажареный зверху цукор балансує смак випічки.
Звичайно, можна мигдаль можна замінити іншими перемеленими горішками, але це буде вже зовсім інша пісня…
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 15-18 печива. Якщо ви хочете почастувати своїх гостей такими пахучими печеньками, сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів 2 рази. Будьте впевнені, такі печеньки не пропадуть, так і гості будуть просити добавки ;-). До того ж, таке печиво і не соромно зробити в подарунок, наприклад, своїй улюбленій бабусі, загорнувши його в красиву прозорий папір і підв’язавши ажурною стрічкою…
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Розм’якшене вершкове масло добре збити з яйцем.
Додати цукрову пудру і сік лимона, гарненько перемішати.
Просіяти 1/2 борошна (приблизно), додати перемелений мигдаль, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто.
З готового тіста скачати товсту ковбасу (шириною з лимон). Розрізати тісто навпіл. Кожну половинку загорнути в поліетиленовий пакет і прибрати в морозилку на 15-20 хвилин, щоб тісто трохи схопилося.
Лимони помити, обтерти рушником, нарізати тонкими-тонкими кружальцями товщиною в 1-2 мм. (Думаю, для цього випадку чудово підійде терка Бернер, про яку я мрію :-). Вона ідеально наріже супер тонкі рівні гуртки лимона).
Духовку розігріти до 180 градусів.
Дістати з тіста ковбаски, нарізати на кружки товщиною 0,5 див. Зробити рівні гуртки, злегка формуючи руками краю і товщину майбутнього печива.
Викласти кружечки з тіста на деко, вистелений пергаментним папером. Змастити печиво курячим жовтком.
Викласти на кожне печиво за кухоль лимона.
Присипати цукром (якщо ви любите якнайсолодше печиво, насипте більше цукру).
Випікати мигдальне печиво з шматочками лимона вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин (Завжди поглядайте як печеться печиво, дуже важливо не пересушити). Можна останні 5 хвилин випікати печиво під грилем.
Подавати до столу. Приємного чаювання!