Шаурма з куркою по-домашньому, смажена

Домашня шаурма з курячим філе і овочами – це ситно і дуже смачно!

Інгредієнти

лаваш – 2 штуки
куряча грудка – 200 грам
капуста – 200 г
мариновані огірки – 2 штуки
помідор – 1 штука
корейська морква – 200 грам
сир – 200 грам
майонез – 6 столових ложок
сметана – 2 столові ложки
петрушка – 15 грам
часник – 3 зубчики
рослинне масло – для смаження
перець червоний мелений – за особистим уподобанням
мелена паприка – за смаком
перець чорний мелений – за особистим уподобанням
приправа для курки – за своемувкусу
сіль – за особистим уподобанням

Як приготувати Шаурма з куркою по-домашньому, смажена

Проходжу повз наметів з шаурмою і облизуюся. Але, на жаль, таку шаурму не завжди безпечно їсти. Пропоную рецепт шаурми з курячим філе по-домашньому. Останній етап (смаження), не обов’язковий.

Покроковий рецепт

Спочатку маринуємо курку. Для цього промиваємо її і нарізаємо невеликими шматочками. Солимо курку паприкою і перцем. Потім курячої приправою. Додаємо рослинне масло і змішуємо. Ставимо маринуватися на годину. В цей час починаємо готувати соус.

Для цього змішуємо сметану і майонез в одній ємності, додаємо туди дрібно порізану зелень. Видавлюємо часник в отриману масу. Соус готовий! Залишилося його настояти.

В цей час готуємо овочі. Нарізаємо капусту, огірки, помідори, натираємо на тертці сир. Ставимо сковороду, змащену рослинним маслом, на вогонь. Чекаємо кілька хвилин і першим викладаємо на сковороду курку.

Перед тим, як почати викладати на лаваш овочі, підсмажену курку скрутіть у фольгу, щоб вона була ще більш насиченою. Після цього ріжемо курку на шматочки поменше.

Беремо лаваш, змащуємо раніше приготованим соусом і починаємо викладати продукти. Спочатку кладемо курку, потім огірки, потім капусту, потім помідори і корейську моркву, потім заливаємо майонезом і зверху посипаємо сир.

Дивіться також:  Рулетики з кабачків, фаршировані куркою і сиром

Потім можна згортати лаваш разом з інгредієнтами. Завертайте по черзі з кожної сторони. Після того як “рулети” готові, викладаємо на сковороду з маслом, підсмажуємо до утворення скоринки. Готове. Приємного апетиту!