Оладки з кабачка з рисом

Оладки з кабачка з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо у вас залишився після приготування будь-яких страв відварений рис (наприклад, після фарширування перцю або салату), то не поспішайте «забути» про нього. Можна доповнити рис подрібненим на тертці кабачком і з отриманого тіста спекти смачні оладки.

Інгредієнти

Кабачок 300 г
Рис – 1 стакан відвареного
Яйця курячі – 1 штука
Борошно – 4 столові ложки
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинна олія – 50 мл

Як приготувати Оладки з кабачка з рисом

Щоб приготувати ситні оладки з кабачка і відвареного рису, приготуйте тертку, містку миску, ложку, сковороду і лопаточку для перевертання.

Кабачок можна використовувати як зовсім молоденький, так вже і зрілий (сорт значення не має). Крім вареного рису і кабачка, які складають основу тесту, в рецепті використовується борошно і яйце. Борошно беремо звичайну, мається на увазі популярну пшеничне.

Інгредієнти для оладок приправляють сіллю і чорним меленим перцем. За бажанням можна додати трохи пропущеного через прес часничку (достатньо буде 1-2 зубки). Смажаться кабачкові оладки з рисом на рослинному маслі.

Приготувати такі оладки зовсім не складно, а пропоновані фото процесу допоможуть вам впоратися з кулінарної завданням на «відмінно».

Покроковий рецепт

Отже, очищений від шкірки і насіння кабачок натираємо. Використовувати краще тертці з великими отворами. До речі, подрібнити кабачок можна і в кухонному комбайні.

До отриманої кабачкової маси додаємо заявлену норму відвареного рису.

До інгредієнтів в мисці розбиваємо далі одне куряче яєчко.

Слідом підсипаємо борошно пшеничне.

Інгредієнти для рисово-кабачкового тесту приправляємо сіллю за смаком, а також присмачую спецією.

Всі необхідні інгредієнти для тіста знаходяться в мисці, перемішуємо їх.

Наливаємо для смаження кабачкового оладок з відварним рисом на сковороду олію. Чекаємо, поки воно розігріється, а потім за допомогою звичайної суповий ложки викладаємо кабачкове тісто. Смажимо до золотистої скоринки оладки з кабачка і рису з двох сторін.

Ось і готові наші оладки! Приємної трапези!