Тандем морквини і кабачка

Тандем морквини і кабачка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тортик з морквини і кабачка подобається всім, його можна їсти як гарячим, так вже і захололим. В ідеалі готується з молодого кабачка, але сьогодні я пробувала з старого.

Інгредієнти

Кабачок – 2 В ідеалі молодий кабачок середнього розміру
Яйце – 2
Борошно – 5 ст. ложок
Сіль / перець – за смаком
Морква – 3 великі
Цибуля ріпчаста – 2 головки
Олія соняшникова – 2 ст. ложки
Зелень – 0,5 пучка
Сметана – 7 ст. ложок Якщо берете, як я, домашні вершки, то обов’язково свіжі, а якщо сметану – в ідеалі 15% жирності

Як приготувати Тандем морквини і кабачка

Коли-то давно я взяла участь у марафоні страв з кабачків. Пам’ятаю, як ламала голову, що з нього можна приготувати, крім як посмажити?! Як я була не права… Це той овоч, з якими можна експериментувати, поєднуючи і з овочами, і навіть з фруктами, граючи з смаковими якостями.
Отже, легкий, а головне швидкий обід – пісний тортик з кабачка і моркви. Історія з експериментами триває….

Покроковий рецепт


Натираємо на крупній тертці 2 кабачка, до нього додаємо 2 яйця, сіль/перець за Вашим потребам і 5 ст. ложок борошна.
Все перемішуємо і даємо постояти 2-3 хвилини.

Поки суміш “відпочиває”, змащуємо розігріту сковорідку олією, ділимо тісто на 3 частини і викладаємо на сковорідку по черзі. Обсмажуємо з 2_х сторін. В результаті у нас повинно вийти 3 золотисто-зелених млинчика.
Для зручності я виклала їх на окрему страву і почала приготування начинки.

Приготування начинки:
натираємо 3 великі моркви на крупній тертці, 2 середні головки цибулі нарізаємо, викладаємо на сковороду. Можна обсмажувати по черзі спочатку цибулю, а потім моркву, але я роблю все разом. Попередньо наливаю 2 ст. ложки соняшникової олії і обсмажую до готовності.

В обсмажені овочі додаю 7 ст. ложок сметани (в цей раз у мене домашні вершки) і перемішую.




Коли начинка готова, дрібно рублю зелень і збираю овочевий тортик. Кожен млинець зверху гарненько промазываю начинкою і складаю стопкою як торт. Зверху ще раз начинка і притрушую верхній шар зеленню.
Ніжний тортик готовий, можна пробувати.
Бон Апетит!