Інгредієнти
Баранячі ребра – 500 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика головка | |
Морква – 1 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Картопля – 1 кг | |
Спеції – будь-які на свій смак | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – 2 -3 столові ложки |
Пропоную вам печеня з бараниною і овочами по-домашньому. Баранина – м’ясо досить жирне, тому не переборщіть з маслом при смаженні. Картоплю, обсмажену таким чином, не розварюється під час варіння і залишиться цілим. Але при цьому не втратить своєї м’якості і розсипчастості. Іноді, по настрою і наявності :-), я додаю дрібно порізані помідори. Але в цей раз у мене їх не виявилося, тому задовольняємося тим, що є. За бажанням можете додати. Досить 1 – великого або 2-х маленьких штук. З спецій я використовую трохи аджики (1 чайну ложку) і хмелі-сунелі (теж 1 чайну ложку). Ви можете додати свою улюблену приправу. Після тривалої варіння м’ясо баранячих реберець тане в роті. Загалом, виходить дуже смачне і ароматне печеня по-домашньому!
Покроковий рецепт
Баранячі реберця промити під проточною водою, обсушити, порізати на порційні шматочки. Підготовлені реберця швидко обсмажити в казані на розпеченому рослинному маслі. Рослинну олію слід використовувати обмеженої кількості, так як баранина містить достатню кількість жиру.
Підготувати овочі. Ріпчасту цибулю почистити, порізати півкільцями крупно. Моркву почистити, довільно нарізати ножем на великі шматки. У болгарського перцю видалити плодоніжки і серцевину, порізати на шматочки. Картоплю почистити, порізати навпіл або на 4 частини.
До подрумянившимся ребрышкам додати нарізану півкільцями цибулю, перемішати.
Смажачи на середньому вогні і, постійно помішуючи довести цибулю до м’якого стану. Потім додати картоплю, нарізану великими шматками. Хвилин 5-10 обсмажувати все на сильному вогні, не забуваючи при цьому стояти біля плити і весь час перемішувати овочі з м’ясом.
У казан додати воду, покласти моркву і болгарський перець, нарізані раніше великими шматками. Після закипання заправити все спеціями. Спекотне посолити і поперчити за смаком.
Тепер необхідно зменшити вогонь до мінімуму, накрити щільно не казан кришкою і продовжувати варити до готовності. Рідина повинна википіти майже повністю. У готовому блюді бажано бачити її поменше. Чим менше рідини, тим менше це буде схоже на суп, а вийде смачне і красиве друге блюдо — печеня з баранячими реберцями. Але якщо ви любите їсти овочі в прихлебку, трохи збільште кількість води, солі та спецій у кроці 4.
Печеня з бараниною і овочами по-домашньому готово. Розкласти печеня по глибоких тарілках. Подавати до столу негайно. Приємного апетиту!