Форель райдужна або річкова приготовлена в духовці може бути повсякденним блюдом або прикрасити стіл на свято. Гарніром послужить смажений молода картопля.
Інгредієнти
форель річкова – 2 шт. середнього розміру | |
олія оливкова – 1 ст. л. | |
лимон – 1 шт. | |
картопля молода – 500 г дрібний | |
масло рослинне – 50 мл соняшникова, оливкова, кукурудзяна | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком |
Річкова форель – відмінний продукт для дієтичного харчування і дуже швидко готується. Початківець кулінар може спробувати запекти цю рибу. В такому вигляді вона корисніша, ніж смажена. При покупці потрібно звернути увагу на свіжість продукту: очі риби повинні бути яскравими, блискучими, так само як і луска.
Покроковий рецепт
Річкову форель потрібно ретельно промити і почистити луску. Ще раз прополоскати у воді.
Черево риби розрізати вздовж і прибрати вміст, а також зябра, знову промити.
Будь-який посуд з жароміцними властивостями змастити оливковою олією. на рибу теж нанести масло,сіль, перець і видавити кілька крапель соку лимона. Невеликі часточки лимона без шкірки можна покласти у розріз черевця.
Духовку нагріти до 190 градусів. Щоб рівномірно температура проникала вглиб тушки, процес запікання йшов швидше та риба не деформувалася, на тушці потрібно зробити кілька надрізів і поставити запікати 20-25 хвилин.
До риби можна приготувати гарнір: дрібний молода картопля. Його потрібно очистити від тонкої шкірки або ж посмажити його не чистячи, якщо добре відмити і прибрати пошкодження. Картоплини побільше можна розрізати навпіл, дрібну смажити цілком.
Митий, чищену картоплю викласти на рушник і промокнути її, а потім помістити в розігріту сковороду, куди попередньо налити рослинне масло. Підсмажити картоплю, іноді перевертаючи її, в кінці приготування посолити.
Запечену форель викласти на тарілку разом з молодою картоплею смаженою, можна прикрасити тарілку листям салату і додати нарізаний на тонкі овальні шматочки огірок.