Вок це каструля (сковорода), трохи куполоподібної форми. Я дуже люблю страви, приготовані в сковороді Вок. М’ясо залишається соковитим і ніжним, а овочі зберігають більше корисних вітамінів.
Інгредієнти
Курка – 1 середня курка, розрізана на порційні шматки або 1 кг курячих стегон, грудки, крил | |
Вершкове масло – близько 1/2 склянки топленого масла | |
Картопля – 2 середніх картоплі, очищеного і порізаного скибочками | |
Болгарський перець – 2 середніх зелених болгарських перцю (можна використовувати поєднання зеленого і червоного), порізаних шматочками | |
Білі гриби – жменя грибів, порізаних навпіл | |
Баклажан – 2 баклажана, нарізаних середньої товщини (прибрати гіркоту: скибочки баклажанів залийте підсоленою водою на 20 хвилин) | |
Помідори – 2-3 середніх стиглих помідора, нарізаних часточками | |
Для соусу: | |
Курячий бульйон – 1 склянка | |
Оцет яблучний – 3 столові ложки ( або червоного винного оцту) | |
Томатна паста – 3 столові ложки | |
Часник – 6 зубчиків | |
Паприка – 1/4 чайної ложки | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
У воке прекрасно виходять іспанські страви. Ще я люблю готувати в ній коржі. Якщо, звичайно, у вас немає такої сковороди, можна приготувати цей рецепт у звичайній вам посуді. Все ж це краще, ніж нічого 🙂 ! Адже це так смачно! На сьогодні у мене рецепт: смажена курка в сковороді Вок з овочами. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.
Покроковий рецепт
Курку промити під проточною водою, обсушити, наріжте на шматочки. Курячі шматочки покладіть в невелику каструльку, додайте води, щоб приховувало птицю і варіть близько 20 хвилин. Курку вийміть, бульйон злийте, відклавши в сторону (він стане в нагоді).
Приготуйте соус. Змішайте всі інгредієнти для соусу в маленькій мисці: 1 склянка курячого бульйону, 3 столові ложки червоного винного оцту (можна замінити на яблучний), 3 столові ложки томатної пасти (якщо візьмете кетчуп – 6 столових ложок), 6 зубчиків дрібно порізаного часнику, 1/4 чайної ложки паприки, за смаком чорним мелений перець і сіль. Все це добре перемішайте. Відкладіть в сторону.
У сковороді Вок нагрійте 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажте картоплю в один шар з обох боків до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку, зніміть зі сковороди на тарілку. Додайте ще масла і повторіть те ж саме з перцем, грибами, баклажанами (всі смажитися окремо один від одного).
Потім на сковороду викласти курку. Смажити птицю з обох боків до золотистого кольору, поступово додаючи соус (смажити до випаровування рідини соусу). Викласти до курки помідори, нарізані часточками. Тушкувати все поки помідори не стануть м’якими. Потім викласти всі раніше обсмажені овочі, накрити кришкою і дати трохи потомитися. Смажена курка на сковороді готова. Подавати на стіл прямо в сковороді, або сервировав на великому блюді з теплим хлібом.
Приємного апетиту!