Десерт виконується у вигляді торта. Він одночасно щільний і соковитий, в міру солодкий. Не дивлячись на довгий список продуктів у своєму складі, ця солодкість цілком під силу навіть для початківців кулінарів.
Інгредієнти
1. Для коржів: | |
борошно – 750 гр. (плюс близько 100 гр. для розкачування коржів) | |
яйця – 5 штук | |
цукровий пісок – 400 гр | |
масло вершкове – 200 гр | |
мед – 3 ст. ложки | |
пекарський порошок – 10 гр | |
2. Для фірмового крему: | |
молоко коров’яче – 1 літр | |
масло вершкове – 400 гр | |
цукровий пісок – 350 гр | |
борошно – 110 гр | |
яйця – 4 шт. |
Рецепт торта Медовик з заварним кремом можна подивитися нижче. Медовик з заварним кремом виходить ніжним.
Покроковий рецепт
1. В першу чергу готується заварний крем. У глибокому посуді збити 1 яйце з ванільним цукром до утворення піни (можна скористатися виделкою, віночком або міксером на низькій швидкості – на розсуд кухаря), тонкою цівкою вливаючи 150 мл молока.
2. У цю суміш просіяти борошно, вимішуючи до однорідної консистенції. Залишилися 850 мл молока на повільному вогні поступово довести до кипіння, за умови постійного помішування.
3. Як тільки молоко закипіло, його тонкою цівкою потрібно влити в заготовку заварного крему, продовжуючи безперервне помішування віночком. Далі крем ставиться на малий вогонь, з метою проварити його до невеликого загустіння, підтримуючи легке кипіння, все так само помішуючи.
4. Потім зняти крем з плити, повністю остудити, помістити в холодильник.
5. Для тесту в глибокій мисці змішати яйця, мед рідкої консистенції, цукор, збиваючи всю суміш міксера на повільній швидкості.
6. Яєчну масу нагріти на водяній бані до повного розплавлення меду і цукру, приблизно 5 хвилин. Потім прибрати ємність з водяної бані, додавши пекарський порошок. Також додати остигле розтоплене масло, всипаючи борошно. Має вийти однорідне, не липке тісто.
7. Тісто слід розділити на 5-7 рівних заготовок під коржі.
8. Форма для коржів повинна бути вистелена пергаментом, поверх якого присипаний борошном. Розкачане у формі тісто проколюють в декількох місцях і випікається в розігрітій до 180 градусів від 3-х до 5-ти хвилин. Важливо не пересушити коржі!
9. Розм’якшене масло розрізати на шматочки, збити (краще за допомогою міксера) до пишної консистенції.
10. При постійному збиванні масла, потроху влити крем заварний. Головне, не допустити розшарування крему, запорука успіху – в безперервному збиванні.
11. Отриманим кремом промащуються всі коржі, крім останнього. Зібраний торт накривається харчовою плівкою, і поміщається в холодильник, бажано на ніч (але не менше 4-х годин).
12. Готовий тортик Медовик нарізається на порції і подається індивідуально. Приємного апетиту!