Літній суп – окрошка на кефірі

Літній суп – окрошка на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чи багато знайдеться людей їсти гарячий суп у спекотні літні дні? Навряд чи. На заміну гарячого супу підійде російська окрошка, холодний суп!

Інгредієнти

редис – 1 невеликий пучок нарізану кільцями, а потім кубиками
огірок – 1 маленький очищений і розрізаний на дрібні кубики
кріп – 1-2 ст. л. дрібно порізаний
цибуля зелена – 1-2 ст. л. дрібно порізаний
картопля варена – 2 бульби назрезанный на дрібні кубики
яйця (зварені круто) – 4 шт. нарізані невеликими кубиками
кефір – 3 чашки охолоджений
вода – 1-2 чашки
Сіль і перець – за смаком
ковбаса варена – за бажанням

Як приготувати Літній суп – окрошка на кефірі

Крім того, що окрошка – це смачний холодний суп, вона, безперечно, має переваги для здоров’я. Окрошка багата сирими волокнами, що прискорює метаболізм, що містить вітаміни, низькокалорійна. Кефір сам по собі є кремоподібним продуктом, який також володіє чудовими характеристиками для зміцнення здоров’я. Він містить молочнокислі бактерії, які надходять в організм з вітамінами і мінералами. Холодний суп чудово втамовує спрагу, відмінно освіжає і дає позитивний заряд енергією.

Покроковий рецепт

Змішайте підготовлені редис, огірок, нарізаний цибулю, кріп, яйця, картоплю і варену ковбасу (якщо ви все ж вирішили додати) у невеликій мисці. Кефір і воду змішайте до бажаної консистенції у іншій мисці. Залийте кефірно-водною сумішшю овочі і ковбасу, заправте перцем і сіллю за смаком. Перемішайте, подавайте до столу в холодному вигляді. Приємного апетиту!