Холодний огірковий суп

Холодний огірковий суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Холодний огірковий суп – ідеальний перекус під час літньої трапези!

Інгредієнти

волоський горіх – 1/2 склянки підсмаженого і дрібно нарізаного
простий йогурт (не грецький йогурт) – 2 чашки
крижана вода – 1 1/2 склянки
огірок з дуже кісточками – 1/2 до 3/4 дрібно нарізаного огірка
огірок – кілька скибочок для подачі
свіжих трав (петрушка, базилік, кріп, м’ята) – 1 склянка
світлий родзинки – 1/2 чашки
кухонна сіль – за смаком
сумах (спеція) – 3/4 ч. л.

Як приготувати холодний Огірковий суп

Смачний холодний суп з огірків зі свіжою зеленню і смаженими горіхами зробить свою справу! Суп трохи схожий на гаспачо з огірка з прохолодною кремовою основою йогурту. Цей огірковий суп краще готувати заздалегідь, щоб було йому охолонути в холодильнику.

*Час готування вказано без часу охолодження супу.

Покроковий рецепт

У великій мисці змішайте йогурт і воду з льодом. Додайте дрібно нарізані огірки, зелень, родзинки та волоські горіхи смажені. Приправити сіллю і сумах. Накрити кришкою і прибрати остуджуватися в холодильник близько години.

Коли все буде готово, розділіть охолоджений огірковий суп на чотири порції. Посипте більше сумаха (якщо хочете) зверху і додайте кілька скибочок огірка в кожну миску. Подавайте суп зі своїм коханим підсмаженим хлібом або лавашем.

НОТАТКИ
Порада: якщо вам потрібно підсмажити горіхи, можна нагрійте духовку до 170 градусів. Розкласти волоські горіхи на деко, смажити в духовці протягом 10 хвилин або близько того, поки вони не стануть ароматними. Зняти з вогню і дати охолонути, потім дрібно нарізати, щоб використовувати для цього рецепта.

Зберігайте залишки огіркового супу в холодильнику в герметичному контейнері протягом 2-х днів або близько того.