Торт «святковий Сметанник»

Торт «святковий Сметанник» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий торт стане відмінним прикрасою святкового столу.

Інгредієнти

для коржів:
яйця – 3 шт.
цукор – 150 гр.
сметана – 200 гр.
ванільний цукор – 0,5 ч. л.
розпушувач – 2ч.л.
борошно – 300 гр.
для крему:
сметана – 600 гр.
цукор – 150гр.
ванільний цукор – 0,5 ч. л.

Як приготувати Торт «святковий Сметанник»

Готується торт легко і просто, доступних для всіх інгредієнтів. Це поєднання повітряних коржів з легким сметанним кремом. Смак виходить дуже ніжним і неповторним. Я буду готувати сметанник за класичним рецептом. Урізноманітнити його можна будь-якими горіхами, чорносливом, фруктами або шоколадом. Такий торт не змусить Вас червоніти за святковим столом, а навпаки принесе масу задоволення.

Покроковий рецепт

готуємо тісто

Збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни.

Додайте в яєчну масу сметану і перемішайте до однорідності. Потім додайте борошно і розпушувач. Все перемішайте.

Для яскравості можна додати харчовий барвник. Вилийте тісто в роз’ємну форму, попередньо застелену пергаментом і змащений вершковим маслом.

Випікайте при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Дайте охолонути. Готовий корж розділіть на 2 або 3 частини.

готуємо крем

Для крему збийте сметану з цукром до стійких піків. Цукор повинен повністю розчинитися. Краще використовувати сметану жирністю більше 25%, вона добре збивається. За бажанням можна взяти і знежирену, тоді потрібно буде використовувати так званий загусник для сметанних кремів (він зараз продається в будь-якому супермаркеті).

збірка торта

Візьміть блюдо для торта, капніть на низ одну ложку крему (це що б приклеїти нижній корж) і викладіть перший корж, зверху за бажанням розкидайте горіхи і рясно змастіть корж кремом. Наверх покладіть наступний корж.

За бажанням замажте краю і боки торта кремом і посипте горіхами або крихтою. Я прикрашаю торт розплавленим на водяній бані шоколадом і видавлюю квіти з масляного крему. Поставте торт в холодильник на кілька годин, хай просочиться. Приємного чаювання.