Такий торт стане відмінним прикрасою святкового столу.

Інгредієнти
| для коржів: |
| яйця — 3 шт. |
| цукор — 150 гр. |
| сметана — 200 гр. |
| ванільний цукор — 0,5 ч. л. |
| розпушувач — 2ч.л. |
| борошно — 300 гр. |
| для крему: |
| сметана — 600 гр. |
| цукор — 150гр. |
| ванільний цукор — 0,5 ч. л. |
Як приготувати Торт «святковий Сметанник»
Готується торт легко і просто, доступних для всіх інгредієнтів. Це поєднання повітряних коржів з легким сметанним кремом. Смак виходить дуже ніжним і неповторним. Я буду готувати сметанник за класичним рецептом. Урізноманітнити його можна будь-якими горіхами, чорносливом, фруктами або шоколадом. Такий торт не змусить Вас червоніти за святковим столом, а навпаки принесе масу задоволення.
Покроковий рецепт
готуємо тісто


Збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни.


Додайте в яєчну масу сметану і перемішайте до однорідності. Потім додайте борошно і розпушувач. Все перемішайте.


Для яскравості можна додати харчовий барвник. Вилийте тісто в роз’ємну форму, попередньо застелену пергаментом і змащений вершковим маслом.


Випікайте при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Дайте охолонути. Готовий корж розділіть на 2 або 3 частини.
готуємо крем

Для крему збийте сметану з цукром до стійких піків. Цукор повинен повністю розчинитися. Краще використовувати сметану жирністю більше 25%, вона добре збивається. За бажанням можна взяти і знежирену, тоді потрібно буде використовувати так званий загусник для сметанних кремів (він зараз продається в будь-якому супермаркеті).
збірка торта


Візьміть блюдо для торта, капніть на низ одну ложку крему (це що б приклеїти нижній корж) і викладіть перший корж, зверху за бажанням розкидайте горіхи і рясно змастіть корж кремом. Наверх покладіть наступний корж.


За бажанням замажте краю і боки торта кремом і посипте горіхами або крихтою. Я прикрашаю торт розплавленим на водяній бані шоколадом і видавлюю квіти з масляного крему. Поставте торт в холодильник на кілька годин, хай просочиться. Приємного чаювання.