При гасінні в рибі максимально зберігаються всі корисні властивості. Рецепт для здорового харчування.
Інгредієнти
Скумбрія – 0,55-0,75 кг 2-3 шт | |
Морква – 200-300 гр | |
Цибуля – 150-250 гр | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
У скумбрії міститься безліч корисних мікроелементів, вітамінів, особливо високий вміст Омега-3 жирів. Її рекомендують включати в меню, для дітей, вагітним і годуючим жінкам, спортсменам, людям похилого віку.
Покроковий рецепт
Рибу розбираємо на порційні шматочки, трохи присолим, додамо спеції.
Моркву і цибулю чистимо, нарізаємо кубиками.
Беремо глибоку каструлю або невеликий сотейник і складаємо шарами спочатку рибу, овочі.
Готуємо приблизно 50 хвилин під кришкою. На гарнір відмінно підійде рис у відвареному вигляді. У холодному вигляді скумбрію, приготований за цим рецептом, можна використовувати для рибного салату.