Уральські посикунчики – маленькі пиріжки з фаршем

Уральські посикунчики – маленькі пиріжки з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Уральські посикунчики –традиційне уральські пиріжки з м’ясом, які завойовують все більшу популярність і в інших регіонах Росії. Пробуємо приготувати ))

Інгредієнти

Для тіста:
Кефір – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль – щіпка
Борошно – 400 г
Цукор – 1 ст. ложка
Для фаршу:
М’ясна суміш з яловичини і свинини – 500 грам
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Молоко або вода – 50 мл але краще використовувати обидва інгредієнти в рівних пропорціях
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком

Як приготувати Уральські посикунчики – маленькі пиріжки з фаршем

Уральські посикунчики – традиційне уральські пиріжки з м’ясом, які завойовують все більшу популярність і в інших регіонах Росії. І це не дивно, адже вони дійсно дуже смачні і соковиті. Їх назва пояснюється тим, що вони «сикают» соком або, по-іншому, бульйоном, який утворюється всередині пиріжків.

Ці забавні пиріжки дуже легкі в приготуванні і не вимагають багато часу і продуктів. Їх можна приготувати як для сім’ї, так і для гостей, які по достоїнству оцінять їх смак і соковитість.

Для їх приготування необхідно приготувати тісто і м’ясний фарш, але при цьому потрібно дотримуватися деяких правил, щоб майбутні пиріжки точно відповідали своїй назві.

Найпростішим способом приготування тіста є рецепт з використанням кефіру. Це тісто добре тим, що пиріжки будуть довго зберігати свою м’якість і соковитість, навіть якщо вже охололи.

Покроковий рецепт

Приготування тіста:
Змішати кефір з яйцем і сіллю і додати борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, так як це залежить від сорту борошна і виробника. Добре вимісити тісто до стану м’якості, еластичності і однорідності. Залишити тісто «відпочивати» під харчовою плівкою на 15-20 хвилин, а в цей час можна зайнятися приготуванням фаршу.

Приготування фаршу:
Для фаршу можна використовувати фарш, що складається з свинини і яловичини в пропорції 50/50. Таке поєднання додасть особливу соковитість начинці і буде сприяти утворенню бульйону.

Всі інгредієнти ретельно перемішуються, і суміш розбавляється водою і молоком до досить рідкого стану.

Ліпимо пиріжки.
Коли тісто і фарш готові, можна приступати до формування пиріжків.
З тіста сформувати ковбаску і нарізати на невеликі шматочки. Не забувайте, що посикунчики – це дуже маленькі пиріжки, а значить, що сочні для них теж повинні бути невеликими.

З шматочків тіста розкачуємо сочні, в середину яких укладаємо м’ясо з допомогою чайної ложки. Формуємо пиріжок і ретельно защипуємо краю, щоб бульйон не витікав під час смаження. В цей час ставимо сковороду на плиту і наливаємо олію. Масла слід наливати достатньо, щоб пиріжки вийшли соковитими.

Смажимо пиріжки.
У розігріте масло розкладаємо посикунчики і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

Виймаємо готові пиріжки з допомогою виделки або іншого пристосування і укладаємо на блюдо з паперовим рушником.

Деякі господині люблять подавати посикунчики з майонезом або оцтом. Занурювати пиріжок в оцет або майонез можна, але без добавок ці маленькі пироги теж дуже смачні. Будьте обережні, так як, при надкусывании пиріжків, гарячий бульйон виливається і може обпалити руки або тіло.