Яблучка в хусточках

Яблучка в хусточках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тісто смачне, відразу після випікання – хрустке, а начинка – просто незрівнянна. Адже печені яблука не тільки смачні, але й корисні для дітей і дорослих.

Інгредієнти

Борошно – 250 р.
Цукрова пудра – 110 р. 100 г в тісто, 10 р. для посипання
Яблука – 8 штук краще дрібні
Жовток – 3 штуки 2 в тісто, 1 для змащування перед випіканням
Вершки – 2 ст. л.
Коньяк – 1 ст. л. можна не додавати
Масло – 50 р.
Джем – 3 ст. л. густої

Як приготувати Яблучка в “хусточках”

Рецепт цього дієтичного десерту я знаю і люблю з дитинства, тоді у мене ще не було інтернету, і цим рецептом з моєю мамою поділилася колега по роботі. Зараз є багато способів приготування цієї страви можна використовувати готове листкове тісто, всередину яблук додавати горіхи або мед. Але в нашій сім’ї люблять саме цей рецепт. Тісто виходить кілька крутим, але легко розкочується, “хусточки” добре тримають форму.

Покроковий рецепт



Насипаємо борошно і цукрову пудру гіркою на стіл, зробимо в центрі поглиблення, в яке додамо дрібно порізане (або натерте на тертці) масло, вершки, два жовтки, коньяк (можна замінити горілкою або не додавати зовсім).

Сухими руками швидко замісимо тісто і покладемо в холодильник.

Підготуємо яблука, почистимо шкірку, витягнемо серцевину таким чином, щоб вийшла своєрідна чашечка.

Дістаємо тісто, розділимо його на 8 кульок. Кулька тонко розкачуємо, в середину ставимо яблуко. Всередину яблучка кладемо ложечку полуничного джему.

Заліплюємо краї тіста. Викладаємо наші хусточки на деко (змащений маслом), зверху змащуємо їх жовтком і ставимо хвилин на 40 в духовку.

Як підрум’яняться, можна виймати. Для краси можна посипати цукровою пудрою.