Тісто смачне, відразу після випікання – хрустке, а начинка – просто незрівнянна. Адже печені яблука не тільки смачні, але й корисні для дітей і дорослих.
Інгредієнти
Борошно – 250 р. | |
Цукрова пудра – 110 р. 100 г в тісто, 10 р. для посипання | |
Яблука – 8 штук краще дрібні | |
Жовток – 3 штуки 2 в тісто, 1 для змащування перед випіканням | |
Вершки – 2 ст. л. | |
Коньяк – 1 ст. л. можна не додавати | |
Масло – 50 р. | |
Джем – 3 ст. л. густої |
Рецепт цього дієтичного десерту я знаю і люблю з дитинства, тоді у мене ще не було інтернету, і цим рецептом з моєю мамою поділилася колега по роботі. Зараз є багато способів приготування цієї страви можна використовувати готове листкове тісто, всередину яблук додавати горіхи або мед. Але в нашій сім’ї люблять саме цей рецепт. Тісто виходить кілька крутим, але легко розкочується, “хусточки” добре тримають форму.
Покроковий рецепт
Насипаємо борошно і цукрову пудру гіркою на стіл, зробимо в центрі поглиблення, в яке додамо дрібно порізане (або натерте на тертці) масло, вершки, два жовтки, коньяк (можна замінити горілкою або не додавати зовсім).
Сухими руками швидко замісимо тісто і покладемо в холодильник.
Підготуємо яблука, почистимо шкірку, витягнемо серцевину таким чином, щоб вийшла своєрідна чашечка.
Дістаємо тісто, розділимо його на 8 кульок. Кулька тонко розкачуємо, в середину ставимо яблуко. Всередину яблучка кладемо ложечку полуничного джему.
Заліплюємо краї тіста. Викладаємо наші хусточки на деко (змащений маслом), зверху змащуємо їх жовтком і ставимо хвилин на 40 в духовку.
Як підрум’яняться, можна виймати. Для краси можна посипати цукровою пудрою.