Буде потрібно зовсім не багато часу і сухофрукти на зиму будуть готові…

Інгредієнти
| Яблука — 1 кг | |
| Сіль — 1 ст. ложка | |
| Вода — 1 літ |
Сушити яблука можна по різному: і на горищі, і на балконі, і на електричних сушарках, але тут піде мова про сушінні в газовій духовці…
Покроковий рецепт

Потрібно добре промити яблука. Підготувати їх, обсушивши рушником.


Потім вийняти серцевину

Нарізати тонкими кільцями. Чим тонше нарізані яблука, тим швидше вони просушатся в духовці

Що б яблучна м’якоть не темніла на повітрі, часточки потрібно залити літром холодної води з сіллю 1 ст. ложкою.

Через 15 хв., витягуємо часточки, обсушуємо паперовим рушником. Застеляємо деко пергаментним папером, ложем часточки. І відправляємо деко в газову духовку


Суцільним при 90-100 гр, періодично перемішуємо часточки. Через 3 — 4 години вони висихають. Зберігаємо в банку з кришкою, що б сухофрукти не натягнули вологи з повітря