Буде потрібно зовсім не багато часу і сухофрукти на зиму будуть готові…
Інгредієнти
Яблука – 1 кг | |
Сіль – 1 ст. ложка | |
Вода – 1 літ |
Сушити яблука можна по різному: і на горищі, і на балконі, і на електричних сушарках, але тут піде мова про сушінні в газовій духовці…
Покроковий рецепт
Потрібно добре промити яблука. Підготувати їх, обсушивши рушником.
Потім вийняти серцевину
Нарізати тонкими кільцями. Чим тонше нарізані яблука, тим швидше вони просушатся в духовці
Що б яблучна м’якоть не темніла на повітрі, часточки потрібно залити літром холодної води з сіллю 1 ст. ложкою.
Через 15 хв., витягуємо часточки, обсушуємо паперовим рушником. Застеляємо деко пергаментним папером, ложем часточки. І відправляємо деко в газову духовку
Суцільним при 90-100 гр, періодично перемішуємо часточки. Через 3 – 4 години вони висихають. Зберігаємо в банку з кришкою, що б сухофрукти не натягнули вологи з повітря