Яєчня по-андалузськи

Яєчня по-андалузськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Болгарський перець – 1 шт. (червоний)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Рослинне масло – 1-2 столові ложки
Вершки – 50 мл
Яйця курячі – 3 шт.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням

Як приготувати Яєчня по-андалузськи

Що можна спожити на сніданок? Кашу, яєчню, сирок з фруктами або ягодами, бутерброди… По-моєму, смачна яєчня – прекрасний і корисний сніданок для ранку. Однак, їсти кожен раз смажені яйця набридає. Давайте спробуємо урізноманітнити наше меню і приготувати яєчню по-андалузськи. Андалузія – це південна автономна область Іспанії. І цей рецепт привезений до нас з Іспанії. Він вважається там дуже популярною стравою. Причому, секрет дивовижної популярності цієї страви криється в простоті його приготування і величезною варіації рецептів, так як в якості різноманітності в яєчню можна додавати і томати, і селеру, і зелену квасолю, і різні інші овочі.

Готується яєчня по-андалузськи на основі рецепту яєчні бовтанки. Для смаження бовтанки краще всього брати сковороду з товстим дном або з тефлоновим покриттям. Вершки в даному рецепті роблять яєчню ніжніше. Вогонь при смаженні повинен бути середній, навіть ближче до слабкого. Давайте перейдемо до практики?

Покроковий рецепт

Болгарський червоний перець помити, розрізати навпіл, видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати дрібними кубиками. 1 головку ріпчастої цибулі, почистити, нарізати дрібними кубиками. Розігріти сковороду з рослинним або оливковою олією (ще смачніше, якщо ви будете смажити на вершковому маслі). На розпеченій сковороді обсмажити до прозорості нарізаний раніше цибулю, періодично помішуючи. Потім закинути болгарський перець і смажити ще 5 хвилин або до м’якості.

Поки смажаться овочі, в глибоку миску розбити 3 курячих яйця, збити виделкою. Додати в збиті яйця 50 мл вершків (у мене жирні вершки – 35 %, але ви можете додати з меншою жирністю, або те що у вас є вдома :-)). Перемішати виделкою вершки, додавши за смаком трохи солі (любителям перченого, можна додати дрібку чорного меленого перцю).

Вилити на гарячу сковороду збиті яйця з вершками, вогонь зменшити до середнього / слабкого.

Після того як яйця почнуть знизу схоплюватися, перешкодити лопаткою. Якщо потрібно, повторити процедуру. Потім дати яйцям трохи підрум’яниться.

Майже готовий вже рум’яний омлет скласти навпіл, дати трохи «схопиться» під закритою кришкою (вогонь при цьому необхідно зменшити).

Викласти готову яєчню по-андалузськи на плоску тарілку. Страву можна посипати зверху сиром або рубаною свіжої зеленню. Подавати страву, приготовану в іспанському стилі, до столу негайно. Приємного апетиту!