Паелья морська з ковбасками

Паелья морська з ковбасками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Паелья – національне іспанське блюдо з “золотого” рису з овочами і морепродуктами.

Інгредієнти

рису – склянка
креветок – 100 г
кальмари – 100 г
молюски – 100 г
ковбаска – 100 г
білого вина – близько 100 мл
цибулина – одна
лимон – один
болгарський перець – 1/2 шт.
горошок зелений – жменя
петрушка – за смаком
олія – за смаком
шафран – 1 ч. л.
сіль – 1/2 ч. л. або за смаком

Як приготувати Паелья морська з ковбасками

Страва, гідне опинитися на святковому столі. Воно ж може прикрасити сімейний вечерю. Готується з добірними креветками, кальмарами і молюсками, але в звичайні дні можна замінити на морський коктейль.

Покроковий рецепт

1. Молюски збризнути лимонним соком, відкласти в сторону.

2. Кальмари та креветки відварити до готовності, почистити. Кальмари порізати кільцями.

3. Ковбаску нарізати шматочками, обсмажити на невеликій кількості рослинного масла в сковороді.

4. Цибулю почистити, порізати, додати до ковбаски. Продовжувати все смажити 2 хвилини.

5. Потім додати горошок і порізаний болгарський перчик.

6. У сковороду викладають рис, приправляють спеціями, солять, вливають вино і доводять до готовності. В кінці готування закидають молюски.

7. Перед подачею готову паелью залишається присипати рубаною петрушкою.