Яєчня – самий знаменитий сніданок у світі…..
Інгредієнти
Яйця – 3 | |
Помідори – 2-3 | |
Сир – 100гр | |
Сіль – щіпка | |
Перець – щіпка | |
Олія соняшникова – 0,5 склянки | |
Зелень – пару гілочок |
Кожна господиня обов’язково замислювалася над тим, що ж приготувати на сніданок своєї сім’ї. Якщо фантазія «на нулі» і не знаєш чим здивувати рідних, можна поекспериментувати з яєчнею. Яєчня з помідорами і сиром ідеальний варіант для сніданку.Це блюдо ближче до ізраїльського Шакшука (яєчня з овочевим соусом) і нічим не поступається за смаком. Яєчня більше блюдо з європейської кухні. У кожного народу свій спосіб приготування яєчні. У нас в Росії це яєчня-брехуха і яєчня-глазунья. У Великобританії та Ірландії воліють яєчню з беконом. У Франції знаменитий всіма улюблений омлет. У Китаї теж дуже знайома яєчня, Сихунши Прат Цзидань – так називається яєчня з помідорами в Китаї. Менемен – так називається яєчня з помідорами в Туреччині. Як ми зрозуміли яєчня дуже знамените блюдо в світі, а все тому що легко і швидко готується, не дорого, а найголовніше смачно????
Покроковий рецепт
1. Підготуємо інгредієнти.
2.Помідори наріжемо півкільцями і обсмажимо на повільному вогні (2 хвилини).
3. Наріжемо сир. Можна кубиками, соломкою, часточками(на свій розсуд).
4. Розбиваємо яйця в чашку, солимо і перчимо, взболтаем виделкою до однорідної консистенції.
5. Розігріваємо сковороду затока попередньо масло. Вливаємо яєчну масу рівномірно розподіливши по поверхні. Акуратно викладаємо обсмажені помідор, посипаємо сиром.
6. Звертаємо «коржик» конвертиком, і злегка обсмажуємо з обох сторін.
7. Викладаємо в тарілку і прикрашаємо помідором і зеленню (на свій розсуд). Приємного апетиту????????????