“Жульєн”в булочках з курячим м’ясом і сиром просто смакота.
Інгредієнти
Булочки – 2 шт | |
Гриби – 5 середніх | |
Філе куряче – 1 шт | |
Сир твердий – 100 гр | |
Молоко – 150 мл | |
Масло вершкове – 30 гр | |
Борошно – 4 ст ложки | |
Сіль і спеції – за смаком | |
Масло рослинне для обсмажування |
Такий вид “Жульєна” можна подавати як у вигляді закуски (наприклад, в тарталетках), так і самостійною стравою у великих булочках.
Покроковий рецепт
Продукти. Гриби можна вибрати будь-які, справа смаку. Я купила консервовані печериці, відразу нарізані. Філе перед приготуванням обов’язково сполоснути проточною водою. Сир теж можна будь-який, головне, щоб він плавився. Булочки я вибрала злакові, так як вони корисніші.
Нарізати філе і гриби невеликими шматочками, а сир натерти на крупній тертці.
Далі обсмажуємо філе і гриби окремо, в невеликій кількості раст.масла.
Готуємо соус “Бешамель”. Для цього 150 мл молока підігріваємо, потім всипаємо потроху борошно і відразу перемішуємо вінчиком (щоб не було грудочок). Далі перчимо і солимо за смаком, закидаємо 30 гр вершкового масла і знову збиваємо. (Я додала з спецій в соус, розмарин)*
Тепер потрібно вирізати м’якоть з булочок, але акуратно, щоб дно у них не було прозоре. Потім змащуємо їх соусом.
Інгредієнти викладаємо в такому порядку: філе, потім солимо і поливаємо соусом, потім гриби, їх теж поливаємо соусом, а зверху тертий сир.
В розігріту до 150 градусів духовку ставимо запікатися булочки на 10 хвилин. Страва готова!