Всього лише кілька простих маніпуляцій: відварити креветки, вмочити в кляр і посмажити на сковороді!
Інгредієнти
Креветки сирі тирговые – 500 гр. | |
Борошно пшеничне – 3 ст. л. | |
Вода – 100 мл | |
Масло – для смаження | |
Яйце – 1 шт. | |
Кухонна сіль – 1 ч. л. | |
Перець горощком – 3-4 шт. | |
Лавровий лист – 2 шт | |
Сода – на кінчику ножа |
Креветки з кожним роком все більше і більше завойовують любов і визнання на святковому столі! І це не дивно, адже такі страви завжди виглядають багато, на смак просто казка, а готуються швидко і просто! Сьогодні приготуємо креветки в клярі, цей рецепт підійде як для домашнього вечері, побалувати сім’ю, так і для гостей! Всього лише кілька простих маніпуляцій: відварити креветки, вмочити в кляр і посмажити на сковороді!
Покроковий рецепт
Поставити на вогонь воду в невеликій каструлі. Додати лавровий лист, сіль і перець горошком. Потім у киплячу воду закинути попередньо розморожені креветки.
Варити не більше 1.5 хвилини
Порада: перед варінням креветки краще не очищати, а зробити це після того, як вони зварилися. Таким чином вони залишаться більш соковитими. А при чищенні намагатися залишати хвостик в панцирі для подальшого зручності!
Поки креветки остигають, готуємо кляр
У досить поглибленої посуді розбити яйце, посолити і перемішати. Слідом додаємо воду, соду і борошно. Довести до консистенції близькою до тесту оладків, але трохи рідшим
Отже, рідке тісто для креветок готове, ставимо сковороду на вогонь і додаємо масло для смаження. Далі беремо креветку, мачає в клярі і відправляємо на розпечене масло.
Смажити слід не більше 1 хвилини з двох сторін. Потім готові креветки перекласти в тарілку з паперовим рушником для того, щоб масло вбралося
Як тільки надлишки масла вбралися – розкладаємо порційно креветки і подаємо з соєвим соусом!
Пальчики оближеш!
Ось такий простий, швидкий і смачний спосіб приготування креветок стане одним з улюблених на Вашому столі!