Баклажани з сочевицею

Дуже смачне і ароматне блюдо.

Інгредієнти

Сочевиця — 1 стакан
Баклажан — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Часник — 3 зубчики
Корінь імбиру — 50 гр.
Коріандр цілий — 1 столова ложка
Листя пажитника сушені — 1 столова ложка
Куркума — 2 столові ложки
Індійська Приправа каррі — 1 столова ложка
Чорний кмин — 1 столова ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Рослинне масло — 3 столові ложки
Сіль — за смаком
Вода — 50-100 мл.

Як приготувати Баклажани з сочевицею

Дуже просте у приготуванні блюдо. Прекрасно підійде для вегетаріанців.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.

Сочевицю відварити в підсоленій воді близько 15 хвилин до готовності. Після закипання додати у воду 1 столову ложку куркуми. Змішати решту куркуму, насіння гірчиці, приправу каррі, чорний кмин, коріандр і сушені листя пажитника.

Баклажан порізати кубиками, посолити і залишити на 15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім вичавити з баклажана зайву рідину.

Цибулю і часник дрібно порізати.

Корінь імбиру натерти на крупній тертці.

У сковороді розігріти рослинне масло, відправити туди смажитися до золотистого кольору цибулю, часник і імбир.


Потім додати змішані спеції і смажити близько 2 хвилин, весь час помішуючи.

Потім додати відварену сочевицю і воду, протушкувати близько 10 хвилин.

Баклажани поставити в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин.

Потім обсмажити баклажани додавши 1 столову ложку рослинного масла близько 2-3 хвилин.




Викласти в тарілку сочевицю і поруч покласти баклажани. Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гнізда з фаршу з грибами і сиром