Французькі валовани з лососем – закуска до свята

Копчений лосось і ніжний аромат цибулі, змішаний з вершковим сиром… все це в одному стаканчику валована.

Інгредієнти

готового листкового тіста — 400-500 г (1 упаковка)
яйце для змащування — 1 середнє
вершкового сиру — 5 ст. л.
гірчиця — трохи, за бажанням
копчений лосось, нарізаний шматочками — 100 г
свіжого нарізаного лука, плюс додатково для прикраси — 3 ст. л.

Як приготувати Французькі валовани з лососем – закуска до свята

Валован – цікава закуска в запеченому стаканчику з тіста з будь-якою начинкою.

Покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200 -180° C. Розкачати тісто на злегка присипаної борошном поверхні. Розмір прямокутника близько 25 см х 35 см і зробіть склянкою гуртки.

2. В кожному 3 гуртку зробіть поглиблення маленьким стаканчиком і виріжте маленький коло, залишаючи кордон близько 1,5 см по краю. Вийде кільце з тіста. Серединку можна знову розкачати і вирізати заготовку.

3. Перенесіть на деко, вистелений пергаментним папером гуртки. Змастіть їх збитим яйцем. На них викладіть по 2 кільця з тіста, промазуючи кожен яєчком. Виходить щось, схоже на колодязь.

4. Випікайте валован протягом 10-12 хвилин, поки він не підніметься і не стане золотистого кольору. «Колодязь» випікся і готовий до заповнення.

5. Перемішайте вершковий крем в мисці з дрібненько порізаною цибулею і гірчицею.

6. Додайте шматочки копченого лосося, перемішайте.

7. Використовуючи чайну ложку, акуратно викладіть суміш сиру і риби в валован, заповнюючи «колодязь» з тіста.

8. Подавати валовани, прикрасивши січеною зеленню.

Дивіться також:  Мішечки з сьомги з сирним сиром