Уважно дотримуйтесь кількість інгредієнтів, не можна не покласти.
Інгредієнти
манка – 1 стакан | |
кефір – 1 склянка | |
борошно – 1 склянка | |
яйця – 2 шт. | |
цукор – 1 склянка | |
маргарин – 125 гр. | |
апельсинова цедра і сік – 1 шт. | |
сіль – щіпка | |
сода – щіпка | |
цукрова пудра – 2-3 ст ложки |
Манник з хрусткою скоринкою, посипане цукровою пудрою.
Покроковий рецепт
У глибокому посуді змішуємо манку, борошно і кефір. Вимішуємо до однорідної маси.
Додаємо яйця. Після додавання кожного інгредієнта все вимішується грунтовно.
Вливаємо розтоплений маргарин, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і соду на кінчику ножа (не гасити).
В кінці додаємо апельсиновий сік. Можна потерти трохи цедри апельсина.
Всі промешиваем не менше 5-10 хвилин. Поки ви заважаєте, розігріємо духовку на 180 градусів. Змащуємо форму для випічки маргарином (бажано, щоб форма була металева, не беріть силіконову, скоринки не вийде).
Ставимо наш манник в духовку і “забуваємо” на 30 хвилин. Після додаємо температуру до 200 градусів і чекаємо на 5-10 хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка.
Коли манник готовий, гарячим перевертаємо на блюдо, даємо охолонути і подаємо до столу. Дуже смачно апельсиновий манник подавати з кулькою морозива! Приємного чаювання!