Смородиновий кекс на молоці

Смородиновий кекс на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кекс зі смородиною на рослинному маслі – простий домашній пиріг на швидку руку.

Інгредієнти

Борошно – 300 г
Цукор – 180 г
Молоко – 200 мл
Розпушувач – 2 ч. л.
Сіль – щіпка
Смородина – 200 г
Рослинна рафінована олія – 120 мл
Ванільний цукор – 10 г

Як приготувати Смородиновий кекс на молоці

Смородиновий кекс на молоці – проста і швидка в приготуванні випічка з доступних інгредієнтів. Кекс виходить розсипчастим, помірно вологим. Ягоди смородини надають десерту легку кислинку і насичений аромат. Такий кекс можна приготувати з будь-якими кислими ягодами – від смородини до журавлини.

Покроковий рецепт

Збити цукор з яйцями і ванільним цукром в пишну білу піну. Влити потрібну кількість молока і збити суміш повторно. Додати рослинну рафіновану олію і перемішати тісто.

Просіяти в тісто розпушувач разом з борошном.

Збити тісто до однорідності, щоб уникнути утворення грудочок. Вилити заготовку у форму, змащену маслом і рясно присипану манною крупою або борошном.

Поверх тіста викласти вимиту і обсушену паперовими рушниками смородину. Відправити кекс в розігріту до 195 градусів духовку.

Вийняти кекс на решітку і залишити до охолодження.

Нарізати випічку на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!