Бананові мафіни з шоколадом нутелла

Бананові мафіни з шоколадом нутелла – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо у вас залежалися банани не придатні в їжу, не поспішайте їх викидати. З бананів можна спекти чудові маффіни, до того ж, з шоколадом вони просто чудові.

Інгредієнти

банани – 2 стиглих
розпушувач – 1 пакетик
рослинної олії – 1/2 склянки
яйця – 2 шт.
білого цукрового піску і коричневого – 1 стакан + небагато для посипання
екстракту ванілі – 1 ч. ложка
сода – 1/2 чайної ложки
пшеничного борошна – 1 1/2 склянки
шоколадна паста Nutella – 12 ч. ложок

Як приготувати Бананові мафіни з шоколадом нутелла

Видам вам відразу маленький секретик: якщо ви хочете отримати дійсно хорошу бананову випічку, будь то бананові кекси з Нутеллою або банановий хліб, то будь ласка, зверніть увагу на такий факт:

-заставу смачною бананової випічки полягає у “віці” бананів – чим старше, тим краще. Оскільки саме їх “перезрелость” є обов’язковою – це ключ до аромату! І коли я кажу – “перезрілих”, я маю на увазі зовсім чорні банани.

Так що, якщо у вас залежалась парочка бананів, які почали чорніти – не поспішайте викидати їх, а дайте їм полежати до повного дозрівання і спечіть ці дивовижні мафіни.

Якщо ж часу або бажання піч на даний момент немає, а банани вже почорніли, просто заморозьте перестиглі банани, попередньо очистивши їх від шкірки, і використовуйте в наступний раз – смак і аромат випічки від заморозки бананів не постраждає.

Перестиглі банани, насправді, повинні бути повністю всі чорні – без слідів жовтизни. Але, незважаючи на те, що у мене в цей раз просто не вистачило витримки, кекси все одно вийшли дуже смачні:)

Тому, перш ніж приступити до приготування бананового мафінів з Нутеллою, дозвольте жовтеньким бананам повністю дозріти! :- ) А зараз давайте почнемо!

Покроковий рецепт

Ретельно розімніть виделкою банани.

Змішайте борошно, соду, розпушувач і сіль у невеликій мисці (тобто сипучі продукти), відкладіть в сторону.

Змішайте банани, масло, яйця, коричневий цукор і ванільний екстракт у великій мисці. Використовуючи електричний міксер, збийте всі компоненти.

Якщо у вас не виявиться під рукою коричневого цукру, який надає випічці слабкий карамельний аромат, замініть його звичайним білим.

Акуратно і швидко змішайте сухі і рідкі інгредієнти (суху суміш краще додавати частинами). Не перестарайтеся, будь ласка, достатньо просто перемішати, інакше мафіни будуть щільними.

Змастіть форми для мафінів рослинним маслом і заповніть їх наполовину. Помістіть в центр 1 чайну ложечку Нутелла. Зверху налийте трохи тесту, щоб форма заповнилася не більше, ніж на 3/4 частини. Рівномірно насипте трохи цукрової крихти зверху.

Розігрійте духовку до 190 С. Випікайте мафіни протягом 16-18 хвилин або поки зубочистка вставлена в здобу не вийде чиста. Дайте кекси трохи охолонути прямо у письмовій формі протягом 5 хвилин, а потім перекладіть їх на решітку до повного охолодження.

З цієї кількості тесту виходить 12 чудових мафінів. Дуже смачних! Насолоджуйтесь!