Річний банановий десерт.
Інгредієнти
молоко – 550 мл | |
вершки 30% жирності – 150 мл | |
кокосові пластівці – 200 г за бажанням можна замінити на мигдальні | |
цукровий пісок – 170 г Можна взяти тростинний цукор, буде ще смачніше | |
банани – 2 середніх краще брати недоспелые | |
яєчні жовтки – 6 штук | |
свіжа м’ята – за смаком |
Якщо ви віддаєте перевагу легкі і вишукані десерти, то тоді “Фантазія” обов’язково доведеться вам за смаком. Десерт дуже легкий у приготуванні, але дуже смачний. Для його приготування не потрібно дорогих інгредієнтів і особливих кулінарних навичок.
Покроковий рецепт
Змішати молоко з вершками, нагріти на водяній бані до 90 градусів. Дуже важливо не перегрівати масу.
Яєчні білки збити з цукром за допомогою блендера, після з’єднати з молоком. Варити, помішуючи до стану киселю. Після цього поставити в морозильну камеру до застигання. Домашнє ванільне морозиво готове.
Банани нарізати уздовж тонкими скибочками і обсмажити на вершковому маслі на сильному вогні.
Викласти їх на сервірувальну тарілку, покласти зверху кульку домашнього ванільного морозива і кокосові пластівці. Готовий десерт прикрасити гілочкою свіжої м’яти, також можна додати улюблені ягоди або фрукти. Приємного апетиту.