Бісквітний рулет зі згущеним молоком і горіхами

Бісквітний рулет зі згущеним молоком і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Детальний опис приготування бісквітного тіста для приготування бісквітного рулету зі згущеним молоком і горішками.

Інгредієнти

Для бісквіта
Яйця курячі – 4 шт.
Борошно – 150 г
Цукор – 100 г
Для начинки
Згущене молоко – 1 банка
Мигдальні горіхи – 100 г

Як приготувати Бісквітний рулет зі згущеним молоком і горіхами

Мегабыстрое приготування тіста для бісквітного рулету! Що може бути простіше. Начинку можете вибирати будь-яку, по своєму смаку.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 180 градусів.
Можна білки з жовтками збивати разом, але я їх відділяю, і тому бісквіт виходить більш легким і ніжніше. Тому… взяти 4 курячих яйця, відокремити білки від жовтків. В одній чаші жовтки розтерти до стану светложелтой піни з половиною цукру за допомогою міксера.

В іншій чаші (білки збільшаться мінімум в 5 разів, тому беріть чашу побільше) білки збити в міцну піну з половиною цукру (знову ж міксером). Як це краще зробити? Спочатку додайте трохи цукру і збивайте на малій швидкості. Потім висипте все половину цукру і збивайте все на максимальній швидкості до отримання пишної маси (до піків). В кінці можна додати щіпку лимонної кислоти або кілька крапель лимонного соку. Кислота робить білки більш в’язкими. (Не забудьте, що чаша і лопатки повинні бути чистими і абсолютно сухими, інакше білки не піднімуться).

Білки ввести жовтки, при цьому акуратно перемішуючи (не сотрясайте зайвий раз тісто і ні в якому разі не збивайте його, навіть ложкою, так як тісто осяде і випічка вийде плоскої).

Частинами ввести (обов’язково просіяне) борошно, акуратно і дуже – дуже ніжно перемішуючи (я використовую метод «знизу вгору», зачерпуючи ложкою знизу тісто).

Деко вистелити пергаментним папером (так легше потім зняти бісквітний корж) і вилити на нього тісто, розрівнюючи столовою ложкою по всій поверхні дека. Змащувати папір не потрібно.

Випікати вже розігрітій! духовці до 180 градусів 6-8 хвилин. Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити. (Тісто укладено тонким шаром, тому корж печеться дуже швидко, з кухні краще не йдіть чи обов’язково поставте таймер). Ні в якому разі не відкривайте духовку (навіть на хвилинку!), інакше ваша випічка опаде.

Гарячий бісквіт, тільки що з духовки, викласти на чисте кухонний рушник (як це зробити: накрити рушником деко і перевернути лист разом з рушником). Обережно зняти папір (якщо погано відходить – змастити папір вологим пензликом). Бісквіт накрити другим тоненьким бавовняним рушником (щоб при згортанні він не злипнувся). Треба робити все швидко, поки корж не охолов, так що приготуйте заздалегідь всі необхідні підручні засоби.

Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути.

Горіхи подрібнити в блендері до бажаної консистенції. Розгорнути рулет, змастити його вареним згущеним молоком і посипати меленими горішками.

Загорнути рулет (завертатися він буде дуже легко). Можна дати трохи просочитися. Перед подачею порізати.
Приємного чаювання!