Теплий овочевий салат з буряка і гарбуза з сиром

Теплий овочевий салат може послужити легким гарніром на вечерю або прекрасним ситним перекусом після обіду. Користь в тому, що в салаті ми використовуємо тільки запечені овочі.

Інгредієнти

запечена буряк – чотири штуки
очищена гарбузова м’якоть – 350 г
листя шпинату – одна жменя
сир з блакитною цвіллю – приблизно 100 г
очищені гарбузове насіння – три ст. ложки
ароматна олія оливкова – дві ст. ложки
мед – одна ст. ложка
чорний перець мелений – за смаком
оцет бальзамічний темний – одна ст. ложка або за смаком
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком

Як приготувати Теплий овочевий салат з буряка і гарбуза з сиром

Особливість смачного салату полягає в тому, що буряк і гарбуз необхідно запікати, а не варити, так як при такій термічній обробці в цих овочах зберігається вся соковитість і велика частина корисних речовин.

Якщо ви дотримуєтеся строгий піст, не кладіть в салат сир. Час готування вказано без запікання овочів.

Покроковий рецепт

Гарбуз очистити від шкірки і насіння і запекти. Потім овоч нарізати брусками або кубиками запечену гарбуз, перекласти її в салатник.

Почистити запечену буряк, нарізати брусками, відправити в салатник.

Листя шпинату промити, обсушити і закинути в салатник. Все перемішати.

Зверху викласти блакитний сир, покришений (поламаний) руками. Якщо ви постите, цей етап готування (додавання сиру) можна пропустити.

На сухій сковороді злегка обсмажити очищені гарбузове насіння.

В окремій мисці змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль, щіпку перцю. Додати обсмажені гарбузове насіння і перемішати.

Готовою заправкою полити зверху салат. Можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з канеллони та піні з філе лосося