Смачний, наваристий борщ підніме імунітет і настрій!
Інгредієнти
вода – 2л | |
свинина – 300г можна і без неї | |
яловичина на кістці – 500г | |
капуста – 200г | |
картопля – 200г | |
буряк – 250г | |
цибуля ріпчаста – 100г | |
томатна паста – 50г | |
сіль, спеції – за смаком | |
часник – 1-2 зубки | |
петрушка – 10-20г |
Деякі люди (як мій батько, наприклад), не люблять моркву. У цьому рецепті я покажу, як приготувати улюблений татів борщ без моркви.
Покроковий рецепт
Шаткуємо капусту. Для цього використовуємо спеціальний кухонний прилад, або добре наточенный ніж
На крупну тертку трьом буряк. Буряків повинно бути багато, так як моркви у нас в цьому рецепті немає.
Часник, зелень, цибулю ріжемо подрібніше
Більшу частину яловичини відокремлюємо від кісток і ріжемо середніми шматочками. Свинину ріжемо також. Якщо бажаєте більш дієтичний варіант – додайте замість свинини курку.
Картоплю чистимо, миємо й ріжемо звичним вам чином. Але дрібнити не варто – інакше картопля в процесі готування просто розвариться.
Всі наші овочі і шматочки м’яса (включаючи кістки), акуратно кладемо в чашу мультиварки. Додаємо томатну пасту, сіль і улюблені вам спеції.
Порада: половину часнику краще додати за 5 хвилин до закінчення готування – так аромат буде більш насиченим.
Останній штрих – вливаємо воду, закриваємо кришку і виставляємо програму “Суп”. Час приготування борщу з яловичиною без моркви становитиме 1 год.
Борщ готовий! Додаємо сметанку (за бажанням), можна додати ще свіжої зелені і червоного перцю (для гостроти).
Подаємо гарячим зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!