Інгредієнти
Буряк – 300 г | |
Морква – 150 г | |
Картопля – 350 г | |
Ріпчаста цибуля – 150 г | |
Капуста білокачанна – 200 г | |
Гриби – 100 г варених грибів | |
Чорнослив – 50 г | |
Кетчуп – 2-3 столові ложки | |
Зелень – пучок | |
Бульйон – 3 літра | |
Оцет 6% – 1/2 — 1 чайна ложка (за смаком) | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Лавровий лист – 2 листочка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сметана – за смаком (порційно) |
Приготування борщу з чорносливом і грибами досить трудомістка справа. Як варити борщ? Такий борщ вариться на бульйоні з курячих потрухів, тому потрібно спочатку приготувати рідку «основу». Як приготувати бульйон? У воду покладіть тельбухи, додайте солі, цілу очищену цибулину, цілу морквину (її можна не чистити, просто добре помити), лавровий лист, запашний і чорний перець (горошок). Варити бульйон слід до приготування потрухи. Рада. Для додання бульйону неймовірного аромату, покладіть в нього під час приготування невеликий шматочок кореня селери. Коли бульйон буде готовий, видаліть з нього цибулину і морквину. Далі я докладно розповім, як приготувати борщ.
Покроковий рецепт
На фото готовий бульйон з курячих потрухів.
Підготуйте всі інгредієнти.
Помийте і почистіть овочі. Наріжте кубиками буряк і соломкою моркву.
Картоплю наріжте кубиками побільше, ніж буряк. Нашаткуйте свіжої капусти.
Дрібно поріжте гриби і чорнослив. Ріпчасту цибулю почистіть і дрібно наріжте кільцями.
Зелень дрібно порубаєте.
У готовий киплячий бульйон покладіть буряк. Дайте їй проваритися хвилин 15-20. Далі, туди ж висипте нарізану соломкою моркву. Варіть майбутній борщ ще хвилин 10-15. Потім закиньте картоплю і шинковану капусту. Дайте їм проваритися хвилин 15. За цей час приготуйте заправку. На сковорідку з розігрітим олією викладіть чорнослив, гриби і цибулю, трохи підсолити їх. Смажте всі інгредієнти до тих пір, поки цибуля не стане золотистим.
Додайте заправку з чорносливу і грибів в борщ і відразу покладіть туди ж ваш томатний соус. Посоліть і поперчіть борщ по своєму смаку. Дайте прокипіти борщу близько 10 хвилин. Порада: перед самим виключенням спробуйте ваше блюдо. Якщо вам здається, що у борщеві не вистачає кислоти, додайте туди трохи оцту.
За 2 хвилини до готовності, висипте в каструлю дрібно нарізану зелень кропу і петрушки. Додайте кілька зубчиків часнику і 2-3 лаврових листа.
Подавайте на стіл порційно, з додаванням в тарілку ложечки сметани. Приємного апетиту!