Відбивні з курячого філе на сковороді

Відбивні з курячого філе на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо вам подобаються страви, приготовані з курячої грудки, то сміливо записуйте запропонований рецепт в свій кулінарний блокнот. Наша пропозиція – це відбивні з курячого філе, посмажені на сковороді. Рецепт приваблює своєю простою, і економічністю використовуваних інгредієнтів.

Інгредієнти

Куряча грудка – 1 штука
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком для курячих страв
Яйце – 2 штуки
Борошно – 4 столові ложки
Масло рослинне – 50 мл

Як приготувати Відбивні з курячого філе на сковороді

Основний інгредієнт у запропонованому рецепті – це куряча грудка. В принципі її розмір особливого значення не має. Перед реалізацією рецепта слід трохи розморозити курячу грудку, але доводити її до стану повної розморожування не варто. Злегка подмороженная грудка простіше нарізається на пласти (саме така кулінарна операція нас чекає в процесі готування).

В рецепті використовуються спеції. Даний інгредієнт можна вибрати на своє уподобання. Наприклад, якщо вам подобаються страви з курки погостріше, то можна взяти для відбивних червоний мелений перець. Використовувати можна і спеціальну приправу, яка призначається для страв з птиці.

З кухонного начиння для смаження курячих відбивних потрібно підготувати обробну дошку, гострий ножик, спеціальний молоток для відбиття м’яса, сковороду, лопатку для перевертання інгредієнтів, глибоку миску, тарілку. А також в процесі нам потрібно харчова плівка. Подробиці описані в нижчеподаному рецепті.

Для того, щоб приготування відбивних з курячої грудки не викликала у вас труднощів, кожен крок супроводжується фото. Удачі вам!

Покроковий рецепт

Отже, викладаємо на обробну дошку курячу грудку. З неї потрібно видалити шкірку. Нарізаємо злегка подмороженную курячу грудку на пласти. Товщина пласта – близько 1 див. В процесі не поспішаємо, акуратно нарізаючи шматочки біля кістки.

Підготовлені курячі пласти викладаємо на шматок харчової плівки. Накриваємо шматочки плівкою і починаємо відбивати їх молоточком з двох сторін. Використання харчової плівки дозволить вам відбити шматочки максимально акуратно. Курячі пласти не «размохрятся». Відбиваючи курячі шматочки, не варто перестаратися, щоб не перетворити відбивні в тонкі просвічують пласти. До речі, якщо на момент реалізації рецепта у вас відсутня харчова плівка, то її можна замінити звичайним одноразовим поліетиленовим мішечком.

Тепер відбиті курячі шматочки потрібно приправити сіллю і спеціями. Присипали за смаком відбивну з одного боку, перевертаємо на інший бік, повторюємо процедуру.

Переходимо до наступної процедури. У миску розбиваємо курячі яйця. Злегка приправляємо сіллю яйця і збиваємо. Збивати можна звичайною столовою виделкою, ручним віночком. Але швидше збити яйця, використовуючи міксер: хвилинка – і однорідна яєчна маса готова! Наші відбиті шматочки курячої грудки опускаємо по черзі в яєчну суміш. До речі, вже можна включати сковорідку. На сковороду влийте рослинне масло і підігрійте його.

З яєчної маси курячі відбивні потрібно перекласти на тарілку з борошном. Обвалюємо відбивні з двох сторін у борошні. Якщо ви хочете, щоб у ваших відбивних була зажаристая скоринка, то борошно можна замінити панірувальними сухарями.

Масло на сковороді вже підігрілося. Викладаємо відбивні.

Підсмажуємо відбивні з курячого філе з кожного боку приблизно по 4-7 хвилин. Сковороду можна накрити кришкою, щоб бризки рослинного масла не потрапляли на плиту і поруч стоїть посуд.

Смачні відбивні з курячого філе готові! Щоб видалити надлишки жиру, їх можна перекласти зі сковороди на паперовий рушник. Подавати відбивні з курячого філе можна з улюбленим гарніром! Приємної трапези!