Рецепт плову з куркою

Готувати плов краще в казані, але при відсутності останнього можна приготувати плов і в каструлі.

Інгредієнти

Курка – 1 шт
Рис – 500 г
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Соняшникова олія – 2 ст. л
Сіль, спеції – за смаком

Як приготувати Рецепт плову з куркою

Плов – це смачне блюдо узбецької кухні. Плов може бути з яловичиною, з свининою чи з курячим м’ясом. Саме з м’ясом курки буде даний рецепт.

Покроковий рецепт




Поставимо каструлю з водою на вогонь, чекаємо поки вода закипить. Курку розморожуємо і розрізаємо на невеликі шматки. Після того, як вода закипіла, спускаємо в киплячу воду курку, кладемо сіль за смаком, варимо двадцять хвилин.


Приступаємо до підготовки овочів. Нам потрібно цибулю і моркву. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Моркву очищаємо і натираємо на тертці.

Бульйон зіллємо в миску. У каструлю наллємо рослинне масло, спускаємо туди овочі, обсмажуємо їх на середньому вогні під кришкою, постійно помішуємо. Додаємо в піджарку спеції за смаком.


У чашку відміряємо потрібну нам кількість рису, добре промиємо його у двох водах. Далі на піджарку викладаємо м’ясо, на м’ясо викладаємо рис. Заливаємо рис курячим бульйоном так, щоб над поверхнею рису було приблизно 1см бульйону. Головне не переборщити з кількістю бульйону, щоб не вийшла каша. Щільно закриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь.


Приблизно півгодини тушкуємо плов під кришкою. Час від часу, але не занадто часто, перевіряємо наявність бульйону біля дна, для того, щоб рис не підгорів. Якщо вода википіла, а рис зварився – плов готовий.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курка, запечена в духовці медово-часниковому маринаді