Чудовий, вишуканий десерт у французькому стилі можна приготувати з каштанів, а доповнити це ласощі рекомендується ароматним кавово-коньячним кремом і морозивом.

Інгредієнти
| коньяк — 3 ст. ложки найкращої якості | |
| каштани — 150 г | |
| тонкомолота борошно пшеничне — 1 ст. ложка з гіркою просеянная | |
| вершки — 8 ст. ложок найжирніші | |
| дуже міцний свіжозварену каву — половина склянки | |
| фруктоза або цукрова пудра — 3 ст. ложки | |
| велике куряче яйце — 2 штуки сире | |
| морозиво — будь-яке |
Чудовий, вишуканий десерт у французькому стилі можна приготувати з каштанів, а доповнити це ласощі рекомендується ароматним кавово-коньячним кремом.
Покроковий рецепт
На кожному каштані зробити з одного боку хрестоподібний надріз, потім перекласти ці плоди в каструлю і влити туди ж крутий окріп, поставити посуд на вогонь. Довести воду в каструлі до кипіння, потім варити каштани приблизно п’ять хвилин з моменту закипання, після цього перекласти їх на друшляк, остудити і видалити шкірку.
Повернути очищені каштани назад в каструлю і продовжити процес варіння ще протягом півгодини, а в цей же час можна зайнятися приготуванням ароматного крему для десерту.
У сотейник невеликого розміру розбити курячі яйця, додати свіжозварений проціджену каву, а також коньяк, насипати фруктозу або цукрову пудру і просіяне борошно. Збити ці компоненти інтенсивно міксером, потім сотейник з яєчною масою поставити на водяну баню і до загустіння прогрівати вміст при частому помішуванні. Влити заздалегідь охолоджені вершки, добре перемішати суміш, прогрівати її ще пару хвилин, не допускаючи закипання, зняти сотейник з вогню.
У креманку викласти морозиво. Туди ж викласти приготовані каштани, полити їх кавово-коньячним кремом, потім подавати до столу. Приємного апетиту!