Десерт з каштанів з кремом і морозивом

Десерт з каштанів з кремом і морозивом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий, вишуканий десерт у французькому стилі можна приготувати з каштанів, а доповнити це ласощі рекомендується ароматним кавово-коньячним кремом і морозивом.

Інгредієнти

коньяк – 3 ст. ложки найкращої якості
каштани – 150 г
тонкомолота борошно пшеничне – 1 ст. ложка з гіркою просеянная
вершки – 8 ст. ложок найжирніші
дуже міцний свіжозварену каву – половина склянки
фруктоза або цукрова пудра – 3 ст. ложки
велике куряче яйце – 2 штуки сире
морозиво – будь-яке

Як приготувати Десерт з каштанів з кремом і морозивом

Чудовий, вишуканий десерт у французькому стилі можна приготувати з каштанів, а доповнити це ласощі рекомендується ароматним кавово-коньячним кремом.

Покроковий рецепт

На кожному каштані зробити з одного боку хрестоподібний надріз, потім перекласти ці плоди в каструлю і влити туди ж крутий окріп, поставити посуд на вогонь. Довести воду в каструлі до кипіння, потім варити каштани приблизно п’ять хвилин з моменту закипання, після цього перекласти їх на друшляк, остудити і видалити шкірку.

Повернути очищені каштани назад в каструлю і продовжити процес варіння ще протягом півгодини, а в цей же час можна зайнятися приготуванням ароматного крему для десерту.

У сотейник невеликого розміру розбити курячі яйця, додати свіжозварений проціджену каву, а також коньяк, насипати фруктозу або цукрову пудру і просіяне борошно. Збити ці компоненти інтенсивно міксером, потім сотейник з яєчною масою поставити на водяну баню і до загустіння прогрівати вміст при частому помішуванні. Влити заздалегідь охолоджені вершки, добре перемішати суміш, прогрівати її ще пару хвилин, не допускаючи закипання, зняти сотейник з вогню.

У креманку викласти морозиво. Туди ж викласти приготовані каштани, полити їх кавово-коньячним кремом, потім подавати до столу. Приємного апетиту!