Ванільне морозиво вершкове

Вершкове ванільне морозиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розглянемо приготування ванільного вершкового морозива на 4 персони.

Інгредієнти

Вершки (35%) – 0,8 літра
Ваніль – 1 стручек
Яйця – 5 штук
Цукор – 100 грам
лимон цедра від одного лимона
Ягоди, шоколад, горішки, сироп – для прикраси

Як приготувати ванільне морозиво Вершкове

Подивіться, що діється на вулиці. Спека 33 градуси. Так, треба б кудись сховатися від цієї спеки. Хоч холодильник відкривай і запрыгивай в нього. Чи знаєте Ви, що в такі дні в гастрономах міста робиться місячний план. Не знаєте… А я Вам підкажу, план роблять по морозиву, яке є тонізуючим засобом для всіх людей. У спеку ми поглинаємо його тоннами, приносячи величезні виручки діячам торгівлі. Але навіщо ж його купувати, якщо його можна зробити самим. Адже те, що зроблено своїми руками удвічі смачніше а ;)… В своїй статті я хотів би написати про те, як приготувати справжнє вершкове, ванільне морозиво.

Покроковий рецепт

Отже, поїхали!
Дістаємо каструлю. Наливаємо туди вершки (0,25 літра). Ставимо на слабкий вогник. Додаємо в каструлю з вершками ваніль(за рецептом) і цукровий пісочок (60 грам). Кип’ятимо.

Поки вершки кип’ятяться необхідно розбити два яйця, відокремити жовтки від білків. Дістаємо глибоку миску. Додаємо в миску вершки (0,25 літра) і жовтки. Перемішуємо.

Дивіться, наша суміш в каструлі вже сильно кипить! Дістаємо з киплячих сливок стручок ванілі. Розрізаємо його поздовжньо. Вичищаємо з нього чорненькі насіння. У насінні міститься сила ванілі, її чудовий аромат. Закидаємо насіння назад в каструлю і перемішуємо їх з вершками. Вогонь послаблюємо. Додаємо перемішану масу з яєць і вершків в каструлю. Після цього знімаємо каструлю з вогню і ретельно перемішуємо. Далі масу необхідно охолодити і поставити в морозильну камеру для заморозки.

Кожні 30 хвилин перевіряємо нашу суміш, обов’язково помішуючи її. Процес заморожування відбувається протягом 3 годин.

Поки маса заморожується, необхідно приготувати лимонний соус.
Дістаємо каструлю. Наливаємо туди вершки (0,15 літра). Ставимо на помірний вогонь. Додаємо в каструлю з вершками цедру від лимона (уникати білої кірки) і цукор (40 грам). Кип’ятимо близько 8 хвилин.

Беремо миску. Розбиваємо яйця, що залишилися. Як і в першому випадку відокремлюємо білки від жовтків. Наливаємо останні вершки і жовтки в миску. Переливаємо їх в киплячий соус. Щоб жовтки не згорнулися, з’єднувати їх з киплячою масою краще на водяній бані. Не забуваємо постійно заважати наш лимонний соус. З часом соус буде густіти. Готово!

3 години пройшли морозиво майже готове. Викладаємо його у вазочки. Зверху морозиво поливаємо соусом. Щоб надати морозиву закінчений вигляд, можна його проколеровать за допомогою мініатюрної паяльної лампи, якщо є. Якщо ні, то можна просто прикрасити порцію кількома ягодами, тертим шоколадом, рубаними горішками або сиропом. А можна подавати і в “чистому” вигляді. Морозиво готове!
Їжте на здоров’я!