відкритий дріжджовий пиріг кіш з сиром і кропивою (замість кропиви можна використовувати шпинат)
Інгредієнти
Сир – 600 гр | |
Кропива – велика оберемок | |
Яйця – 4 шт. | |
Сіль – на смак. | |
Борошно – 300 гр. | |
Оливкова олія – 60 мл | |
Вода – 180 мл | |
Дріжджі пекарські – ½ пачки |
Кіш – це відкритий пиріг на пісочному тісті з різними начинками. Пиріг з сиром і шпинатом є одним з найбільш відомих і класичних варіантів кіша. Я ж пропоную замінити один компонент – шпинат на кропиву, адже весна – це сезон молодої зелені, яку ви самі може назбирати або у дворі, або в лісі. І тісто у нас буде не пісочне, а таке, як на піцу – дріжджове
Покроковий рецепт
1. Замісити тісто як на піцу. Розкачати його і викласти у форму для запікання, зробивши бортики.
2. Кропиву добре промити, обшпарити окропом і нарізати.
3. Змішати в мисці сир, кропиву, яйця і посолити.
4. Вилити сирну масу у форму і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
5. Дуже смачний і корисний пиріг у нас вийшов!
6. Приємного апетиту!