Дріжджовий кіш з сиром і кропивою

Дріжджовий кіш з сиром і кропивою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

відкритий дріжджовий пиріг кіш з сиром і кропивою (замість кропиви можна використовувати шпинат)

Інгредієнти

Сир – 600 гр
Кропива – велика оберемок
Яйця – 4 шт.
Сіль – на смак.
Борошно – 300 гр.
Оливкова олія – 60 мл
Вода – 180 мл
Дріжджі пекарські – ½ пачки

Як приготувати Дріжджовий кіш з сиром і кропивою

Кіш – це відкритий пиріг на пісочному тісті з різними начинками. Пиріг з сиром і шпинатом є одним з найбільш відомих і класичних варіантів кіша. Я ж пропоную замінити один компонент – шпинат на кропиву, адже весна – це сезон молодої зелені, яку ви самі може назбирати або у дворі, або в лісі. І тісто у нас буде не пісочне, а таке, як на піцу – дріжджове

Покроковий рецепт

1. Замісити тісто як на піцу. Розкачати його і викласти у форму для запікання, зробивши бортики.

2. Кропиву добре промити, обшпарити окропом і нарізати.

3. Змішати в мисці сир, кропиву, яйця і посолити.

4. Вилити сирну масу у форму і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

5. Дуже смачний і корисний пиріг у нас вийшов!

6. Приємного апетиту!