Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні

Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Побалуйте себе і своїх близьких неймовірно смачним десертом!

Інгредієнти

Яйця – 3шт.
Цукор – 1,5 склянки захід – стакан 200мл
Молоко – 1,5 склянки захід – стакан 200мл
Соняшникова олія – 1 стакан без запаху
Какао порошок – 25 гр.
Розпушувач для тіста – 10гр.
Ванільний цукор – 5г.
Борошно – 2 склянки захід – стакан 200мл
Молоко – 0,5 склянки для соусу

Як приготувати Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні

Один шматочок шоколадного кексу, поруч ароматний кави і більше нічого не потрібно! З цим рецептом ви зробите будь-яке чаювання, кавові паузи ще більш приємними і смачними!
Легкий у приготуванні, насичений за смаком, вологий, в міру солодкий шоколадний кекс зі смаком Брауні – він стане лідером серед десертів у вашій кулінарній книзі.

Покроковий рецепт

Для приготування Шоколадного вологого кексу зі смаком Брауні підготуємо необхідні продукти.

У глибокій мисці потрібно ретельно збити міксером цукор з яйцями до повного розчинення цукру. Маса побіліє і збільшиться в об’ємі.

У збиті з цукром яйця додаємо какао, соняшникову олію, молоко. Ще раз збиваємо міксером до утворення однорідної маси.


Тепер від отриманої суміші необхідно відокремити один стакан. Це потрібно нам для приготування соусу, який ми будемо заливати на вже випечений кекс.



Продовжуємо готувати тісто. У суміш з какао додаємо борошно, розпушувач, ванільний цукор і ретельно вимішуємо з допомогою міксера або віночка. У тесті не повинно залишатися грудочок. Тісто виходити досить рідке.

Для випікання кексу підійде як кругла 23см форма, так і прямокутна, але з високими бортами.
Змащуємо трохи форму олією.
У попередньо розігріту до 170 градусів духовку ставимо випікатися на 25-30 хв.
(я випікаю на турбо режимі)
Важливо не перетримати кекс у духовці, інакше вийде сухим.


Поки випікається кекс, необхідно приготувати соус. Він повинен охолонути до того, як будемо заливати ним кекс.
У невелику каструлю виливаємо набрану перш суміш і додаємо в неї пів склянки молока. На невеликому вогні, постійно помішуючи, необхідно один раз довести соус до кипіння. Знімаємо з вогню. Залишаємо остигати.


Час випікання кексу пройшло. Дістаємо наш кекс. Даємо охолонути 10-15 хв.
Після потрібно гострим ножем нарізати кекс на порції – 6 або 8 шматочків.


Заливаємо нарізаний кекс остившім соусом. Залишаємо просочуватися на кілька годин до повного охолодження.
Зверху посипаємо горіхами, кокосовою стружкою, прикрашаємо фруктами, як тільки душа забажає!
На наступний день шоколадний кекс ще смачніше.
Приємного апетиту!