Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні

Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування Шоколадного вологого кексу зі смаком Брауні підготуємо необхідні продукти.

У глибокій мисці потрібно ретельно збити міксером цукор з яйцями до повного розчинення цукру. Маса побіліє і збільшиться в об’ємі.

У збиті з цукром яйця додаємо какао, соняшникову олію, молоко. Ще раз збиваємо міксером до утворення однорідної маси.


Тепер від отриманої суміші необхідно відокремити один стакан. Це потрібно нам для приготування соусу, який ми будемо заливати на вже випечений кекс.



Продовжуємо готувати тісто. У суміш з какао додаємо борошно, розпушувач, ванільний цукор і ретельно вимішуємо з допомогою міксера або віночка. У тесті не повинно залишатися грудочок. Тісто виходити досить рідке.

Для випікання кексу підійде як кругла 23см форма, так і прямокутна, але з високими бортами.
Змащуємо трохи форму олією.
У попередньо розігріту до 170 градусів духовку ставимо випікатися на 25-30 хв.
(я випікаю на турбо режимі)
Важливо не перетримати кекс у духовці, інакше вийде сухим.


Поки випікається кекс, необхідно приготувати соус. Він повинен охолонути до того, як будемо заливати ним кекс.
У невелику каструлю виливаємо набрану перш суміш і додаємо в неї пів склянки молока. На невеликому вогні, постійно помішуючи, необхідно один раз довести соус до кипіння. Знімаємо з вогню. Залишаємо остигати.


Час випікання кексу пройшло. Дістаємо наш кекс. Даємо охолонути 10-15 хв.
Після потрібно гострим ножем нарізати кекс на порції – 6 або 8 шматочків.


Заливаємо нарізаний кекс остившім соусом. Залишаємо просочуватися на кілька годин до повного охолодження.
Зверху посипаємо горіхами, кокосовою стружкою, прикрашаємо фруктами, як тільки душа забажає!
На наступний день шоколадний кекс ще смачніше.
Приємного апетиту!