Кекс з шматочками шоколаду і горішками кешью

Кекс з шматочками шоколаду і горішками кешью – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Завтра вихідний, урррра! Пропоную на вихідних спекти вам дуже смачний кекс з горіхами і шматочками шоколаду.

Інгредієнти

Для тіста:
Цукор – 1 склянка
Сметана – 200 г
Яйця курячі – 3 шт.
Розпушувач – 1 чайна ложка
Вершкове масло – 50 г (розтопленого)
Борошно – 280-300 г
Горіхи кешью – 70 г (подрібнені)
Шоколад – 1 плитка
Для глазурі:
Вершкове масло – 50 г (розтоплене, але не гаряче)
Шоколад – 50 г (розтоплений на водяній бані)
Волоські горіхи – для прикраси (кілька столових ложок)

Як приготувати Кекс з шматочками шоколаду і горішками кешью

Знову ж таки, всі інгредієнти доступні, треба лише запастися горіхами (можна, до речі, взяти будь-які, мені подобаються кешью, так як вони більш м’які в випічці) і плиткою шоколаду. Форму можна використовувати будь-яку. Я пекла пиріг у формі для кексу, ви ж можете використовувати прямокутну форму. Так само можу запропонувати піч ці кекси в маленьких формочках для мафінів. Єдине, не забудьте зменшити час випічки.

Покроковий рецепт

Яйця змішати з цукром, розпушувачем і сметаною. Збити гарненько віночком.

Вершкове масло розтопити, влити в яєчно-сметанную суміш (масло не повинно бути гарячим, якщо воно нагрілося, остудіть його). Все перемішати.

Додати просіяне борошно, перемішати. Виходить не густе, трохи тянучее тісто, по консистенції нагадує тісто на оладки.

Горішки кеш’ю подрібнити гострим ножем або за допомогою блендера. Я розчавила їх качалкою, не відкриваючи пакетик, теж дуже зручно, беріть на замітку 😉 .

Розламати або нарізати ножем шоколад (шматочки краще робити не великі, щоб вони були по всьому пирога).

Висипати подрібнені горішки кешью в тісто, перемішати виделкою (або ложкою).

Взяти 1/2 тіста і вкласти в форму для випічки. Якщо у вас силіконова форму, змащувати її не потрібно, пиріг не пригорить і легко і так вийде». Якщо форма залізна – змастіть вершковим маслом або вистеліть дно пергаментним папером. Поверх тіста розкласти шматочки шоколаду.

Потім вилити другу половину тіста з горішками. Духовку розігріти до 180 градусів. Поставити кекс на середній рівень у вже розігріту духовку. Випікати кекс з горіхами та шоколадом 40-50 хвилин. Якщо кекс зверху почне горіти, накрийте його листом пергаментного паперу.

Приготувати глазур для кексу. Розтоплене вершкове масло змішати з шоколадом, розтопленим на водяній бані в пропорції 1:1. Прикрасити кекс шоколадною глазур’ю (робити це потрібно швидко, так як глазур швидко застигає) і рубаними горішками. Кекс горішками кешью і шматочками шоколаду готовий! Можна подавати до столу.
Приємного чаювання!