Повітряна шарлотка з шоколадною глазурю в мультиварці

Повітряна шарлотка з шоколадною глазурю в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей пиріг можна пекти і в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
Цукор – 150 грам
Борошно – 100 грам
Яблука – 3 штуки
Сіль – дрібка
Кориця – 1 чайна ложка
Вершкове масло – 1 чайна ложка
Яйця курячі – 3 штуки
Шоколадна глазур
Какао-порошок – 2 столові ложки
Цукор – 1 столова ложка
Борошно – 1 чайна ложка
Вершкове масло – 1 чайна ложка
Молоко – 100 грам

Як приготувати Повітряна шарлотка з шоколадною глазур’ю в мультиварці

Думаю, багато хто люблять шарлотку за її божественний аромат і незрівняний смак.Я не виняток, але як мамі однорічної дитини мені завжди не вистачає часу. Цей рецепт спасіння моє , він вигідно відрізняється від інших простотою в готуванні. Шарлотка виходить повітрям, а поєднання яблук і кориці нагадає вам про Різдво. Шоколадна глазур, яка щільно покриває пиріг, обов’язково доведеться вам до душі.

Покроковий рецепт

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця повинні бути кімнатної температури.

Яблука (беріть не дуже солодкі, щоб добре тримали форму) вимити, нарізати часточками. На дно чаші мультиварки викладіть пергамент (так у вас точно не чого не підгорить), боки змастіть вершковим або олією. Укладіть часточки яблук, так щоб не було прогалин. Посипте зверху корицею.

Вбити яйця в миску(принадність цього рецепта полягає в тому, що не потрібно відокремлювати білки від жовтків) додати дрібку солі. Збити віночком або міксером, поступово в 5 етапів додавати цукор і збивати. Я збивала блендером віночком, то у мене пішло 5 хвилин часу на цей процес.Маса повинна збільшитися в об’ємі в 3 рази. Після цього , поступово додаєте борошно і обережно перемішуйте. Сильно заважати не можна, в тесті повинні залишатися пухирці повітря, так шарлотка вийти повітряної і ніжною.У тісто при бажанні можна додати цедру лимона, вона додасть пирога свіжості.
Вилийте тісто в каструлю, воно має повністю покрити яблука. Для цього краще всього використовувати силіконову лопатку, з нею дуже зручно працювати.

Ставимо на середню температуру, режим “Випічка” на 30-35 хвилин. Тут, ви повинні зорієнтуватися за своєю мультиварці або духовці.

Шоколадна глазур

Поки наша шарлотка випікається, займемося глазур’ю. У сотейнику з’єднати какао, борошно, цукор, все перемішати до однорідності. Тоненькою цівкою влити молоко, перемішати (щоб не було грудочок). Поставити на повільний вогонь і постійно помішувати. Варити до загустіння.

Відкриваю свій секрет блискучою глазурі: після того як зняли сотейник з вогню додайте вершкове масло і перемішайте.

Тим часом наш пиріг випікся, дістаємо його з чаші. Прибираємо пергамент (як ведіть нічого не пригоріло і не пристало до дна).

Верх пирога змащуємо глазур’ю, прикрашаємо гілочкою м’яти. І насолоджуємося шалено смачним, ароматним пирогом. Приємного апетиту!