Кекс з шматочками шоколаду і горішками кешью

Кекс з шматочками шоколаду і горішками кешью – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яйця змішати з цукром, розпушувачем і сметаною. Збити гарненько віночком.

Вершкове масло розтопити, влити в яєчно-сметанную суміш (масло не повинно бути гарячим, якщо воно нагрілося, остудіть його). Все перемішати.

Додати просіяне борошно, перемішати. Виходить не густе, трохи тянучее тісто, по консистенції нагадує тісто на оладки.

Горішки кеш’ю подрібнити гострим ножем або за допомогою блендера. Я розчавила їх качалкою, не відкриваючи пакетик, теж дуже зручно, беріть на замітку 😉 .

Розламати або нарізати ножем шоколад (шматочки краще робити не великі, щоб вони були по всьому пирога).

Висипати подрібнені горішки кешью в тісто, перемішати виделкою (або ложкою).

Взяти 1/2 тіста і вкласти в форму для випічки. Якщо у вас силіконова форму, змащувати її не потрібно, пиріг не пригорить і легко і так вийде». Якщо форма залізна – змастіть вершковим маслом або вистеліть дно пергаментним папером. Поверх тіста розкласти шматочки шоколаду.

Потім вилити другу половину тіста з горішками. Духовку розігріти до 180 градусів. Поставити кекс на середній рівень у вже розігріту духовку. Випікати кекс з горіхами та шоколадом 40-50 хвилин. Якщо кекс зверху почне горіти, накрийте його листом пергаментного паперу.

Приготувати глазур для кексу. Розтоплене вершкове масло змішати з шоколадом, розтопленим на водяній бані в пропорції 1:1. Прикрасити кекс шоколадною глазур’ю (робити це потрібно швидко, так як глазур швидко застигає) і рубаними горішками. Кекс горішками кешью і шматочками шоколаду готовий! Можна подавати до столу.
Приємного чаювання!