Святковий банановий кекс

Смачненький кекс з бананами і білим шоколадом. Кольорова присипка надає випічці дуже урочистий вигляд.

Інгредієнти

яйце куряче – 1 велика
жовток курячий – 3 шт.
масло вершкове – склянка олії розтоплене
цукрового піску – 250 г беріть краще коричневий
супер зрілі банани – 2 шт.
борошна – 2,5 склянки це близько 400 грам
пакетик ванільного цукру 1 чайна ложечка
сода – 1/2 чайної ложки
сіль – 1/2 чайної ложки
білий шоколад – 1 плитка (поламаний)
посипання кольорова – пару ст. ложок або більше
Для ванільною глазурі:
цукрова пудра – 1/2 склянки
молоко – 1/3 склянки
ванільний екстракт – 1/2 ч. ложки

Як приготувати Святковий банановий кекс

Ситний масляний кекс з банановим пюре – прекрасний десерт для завершення будь-якого свята!

Покроковий рецепт

1. Заздалегідь нагрівайте духовку. Температура повинна бути 170 градусів.

2. Складіть у глибоку миску яйця і збийте до піни.

3. Приготуйте бананове пюре, розім’явши виделкою банани (краще всього брати супер зрілі банани). Додайте бананову кашку і ще збийте.

4. Збийте масло і цукор. Покладіть ванільний цукор. Змішайте з яйцями.

5. Змішайте інгредієнти, що залишилися всі разом.

6. Тісто викладіть у форму для випічки, яку змастіть маслом. Зверху посипте цукром. Час, необхідний для випічки, близько 30-35 хвилин. Це залежить від висоти форми. Перевіряйте готовність методом «дерев’яної палички», так як духовки у всіх різні.

7. Поки готується кекс, приготуйте глазур. У невеликій мисці перемішайте разом цукрову пудру, молоко і ванільний екстракт до отримання однорідної маси.

8. Готовий кекс спочатку охолодити до теплого стану, а потім полити глазур’ю. Поки вона не застигла, посипте кольоровою присипкою.

9. Нарізайте банановий кекс на невеликі шматочки. Подавайте до столу. Виходить дуже смачненько.

Дивіться також:  Шоколадний вологий кекс зі смаком Брауні