Гарний холодний гаспачо – те що потрібно, в спекотний літній день!
Інгредієнти
Помідори – 400 г | |
Болгарський перець – 300 г | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки | |
Часник – 1 зубчик | |
Білий хліб – 1/2 шматка | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Лимонний сік – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Для зеленого гаспачо | |
Огірки – 300 г | |
Листя салату – пучок | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки | |
Кріп – за смаком | |
Петрушка – за смаком | |
Часник – 1 зубчик | |
Білий хліб – 1/2 шматка | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Цукор – 1 ч. л | |
Лимонний сік – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Імпресіонізм на кухні, чому ні? Начебто довгий список інгредієнтів, і здається, складно готувати, насправді все просто! Просто відбирайте в холодильнику продукти за кольорами, це навіть цікаво. І подрібнити все в блендері. Виходить досить смачно і приємно, особливо у спекотний літній день.
Покроковий рецепт
Помідори, цибулю (половина головки), часник (1 зубчик), хліб крупно порізати. Подрібнити в блендері.
Огірки очистити від шкірки, нарізати кружальцями. Цибуля (друга половина головки), часник (1 зубчик), зелень, листя салату, хліб крупно порізати. Подрібнити в блендері (окремо від червоного).
Вийшло червоне і зелене пюре. Вилити в дві однакові за обсягом мисочки . В обидві миски додати лимонний сік. В зелений гаспачо ще додати цукор. Обидва пюре посолити.
З двох рук акуратно і одночасно вилити в тарілку червоний і зелений гаспачо. Поперчити, прикрасити петрушкою. Насолоджуйтесь!