Двоколірний гаспачо

Двоколірний гаспачо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарний холодний гаспачо – те що потрібно, в спекотний літній день!

Інгредієнти

Помідори – 400 г
Болгарський перець – 300 г
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки
Часник – 1 зубчик
Білий хліб – 1/2 шматка
Оливкова олія – 2 ст. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Для зеленого гаспачо
Огірки – 300 г
Листя салату – пучок
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки
Кріп – за смаком
Петрушка – за смаком
Часник – 1 зубчик
Білий хліб – 1/2 шматка
Оливкова олія – 2 ст. л.
Цукор – 1 ч. л
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Двоколірний гаспачо

Імпресіонізм на кухні, чому ні? Начебто довгий список інгредієнтів, і здається, складно готувати, насправді все просто! Просто відбирайте в холодильнику продукти за кольорами, це навіть цікаво. І подрібнити все в блендері. Виходить досить смачно і приємно, особливо у спекотний літній день.

Покроковий рецепт

Помідори, цибулю (половина головки), часник (1 зубчик), хліб крупно порізати. Подрібнити в блендері.

Огірки очистити від шкірки, нарізати кружальцями. Цибуля (друга половина головки), часник (1 зубчик), зелень, листя салату, хліб крупно порізати. Подрібнити в блендері (окремо від червоного).

Вийшло червоне і зелене пюре. Вилити в дві однакові за обсягом мисочки . В обидві миски додати лимонний сік. В зелений гаспачо ще додати цукор. Обидва пюре посолити.

З двох рук акуратно і одночасно вилити в тарілку червоний і зелений гаспачо. Поперчити, прикрасити петрушкою. Насолоджуйтесь!