Заповнити тістечка можна будь-яким кремом, збитими вершками або навіть джемом. А щоб тістечка були ще смачніше, полити їх зверху шоколадного ганаша.
Інгредієнти
Борошно – 80 грам | |
Масло вершкове – 50 грам | |
Вода – 150 мл | |
Яйця – 2 шт | |
Крем шантильї | |
Вершки – 200 мл жирністю 30-36% | |
Цукрова пудра – 20 грам | |
Стручок ванілі – 1 шт | |
Шоколадний ганаш | |
Темний шоколад – 300 грам 55% | |
Вершки – 150 грам 33-35% жирності | |
Цукрова пудра – 10 грам |
Рецепт десерту нескладний і швидкий. За цим рецептом тіста можна спекти заздалегідь еклери і зберігати в морозильній камері, і вже потім наповнювати їх кремом.
Покроковий рецепт
У 150 мл води додати сіль, цукор і нарізане шматочками вершкове масло.
Довести до кипіння (до появи пухирців) і всипати відразу все просіяне борошно. Активно перемішувати, щоб не залишилося грудок. Заважати, приблизно 5-7 хвилин, поки тісто не почне відлипати від стінок.
Злегка студить тісто, додавати яйця одне за іншим. Заважати тісто після кожного додавання яйця до ідеальної однорідності.
Розігріти духовку до 200-220 градусів і випікати 10 хвилин, а потім ще 20 хв при температурі 180 градусів. Готові тістечка повинні бути золотистого кольору і глухі при постукуванні.
Для крему змішати цукрову пудру і насінням ванілі. Додати вершки, збивати до загустіння. Краще попередньо охолодити миску і вершки. Заповнюємо остиглі тістечка кремом за допомогою кондитерського мішка.
Для приготування шоколадного ганаша доводимо вершки до кипіння і додаємо цукор. Влити гарячі вершки в шоколад і перемішати до однорідності. Занурити еклери в шоколад і перевернути.