Фаршировані булочки з картоплею, яйцем і сиром – один із смачних сніданків вихідного дня!
Інгредієнти
булочки – 2 шт. | |
картопля – 2 шт. | |
яйця перепелині – 4 шт. | |
вершкове масло – третина пачки приблизно | |
сир – 100 г приблизно | |
зелень – за вибором | |
сіль – за смаком не обов’язково |
Ситна булочка з картоплею і яйцем — хороший варіант для приготування сніданку або для швидкого перекусу. Сама булочка зовні стає хрустким, а всередині залишається м’якою. Блюдо готується в мікрохвильовій печі, так що це непоганий варіант для тих, хто влітку живе на дачі і у кого немає духовки.
Покроковий рецепт
У булочок (не обов’язково найсвіжіших) зрізати верхівку (кришечку). Вийняти м’якуш і всередині рясно полити вершковим маслом. Картопля після попередньої обробки нашаткувати на дрібні брусочки. Перекласти в спеціальний посуд для мікрохвильової печі, залити склянкою води, після зварити в мікрохвильовій печі при потужності 80 % п’ять хвилин.
Обрану зелень порубати ножем. Сирок подрібнити, краще на тертці малої. Підготовлену і трохи охолоджений картоплю розім’яти виделкою, підсолити, полити вершковим маслом, все розмішати. Можна додати кип’яченого молока.
В хлібні форми розкласти рівномірно картопляну масу, залишивши в центрі поглиблення, в нього розбити сире перепелине яйце. Жовток проколоти. Зверху посипати закуску тертим сиром і зеленню. Поставити закуску в піч при потужності 80 % на пару хвилин.