Фарширований перець з яловичим фаршем під сиром в духовці

Фарширований перець з яловичим фаршем під сиром в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перець, фарширований фаршем і рисом, запікається духовці під сирною скоринкою. Виходить смачно і ситно!

Інгредієнти

Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Масло рослинне – 30 мл
Фарш яловичий – 400 гр
Рис відварний – 1 ст.
Яйце – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Майонез – 4 ст. л.
Сир – 50 гр
Часник – 2 зуб.
Перець болгарський – 5 шт.

Як приготувати Фарширований перець з яловичим фаршем під сиром в духовці

Приготувати фарширований перець можна не тільки на плиті, але і запекти його в духовці. Для начинки використовується мясний (змішаний) фарш, який доповнюється відварним рисом і овочами, пасерованими в рослинному маслі. Скоринка запечених на перцях виходить завдяки соусу з сиру, майонезу і часнику. Починаємо готувати.

Покроковий рецепт

Очищаємо від шкірки морквину, подрібнюємо її за допомогою терки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо нарізку з овочів в рослинне масло, прогріте заздалегідь. Пасеруємо овочі до м’якості.

У миску викладаємо заздалегідь зварений рис, поміщаємо до нього фарш.

Додаємо остиглі овочі зі сковороди.

До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Солимо і перчимо на свій смак.

Чистими долонями інгредієнти перемішуємо. Начинка для фарширування перців готова.

Перець розрізаємо вздовж на дві половинки-човники. Видаляємо насінну коробочку.

Половинки перців заповнюємо начинкою. Поміщаємо перці в форму для запікання або просто на деко. Відправляємо перці в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.

За цей час приготуємо сирний соус. Майонез змішаємо з натертим сиром і подрібненим часником. Перемішаємо. Сирною масою змастимо перці і знову повернемо їх в духовку ще на 15 хвилин.

Соковиті фаршировані перці під сирною скоринкою, приготовлені в духовці, готові! Приємного апетиту!