Перець, фарширований фаршем і рисом, запікається духовці під сирною скоринкою. Виходить смачно і ситно!
Інгредієнти
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Фарш яловичий – 400 гр | |
Рис відварний – 1 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Майонез – 4 ст. л. | |
Сир – 50 гр | |
Часник – 2 зуб. | |
Перець болгарський – 5 шт. |
Приготувати фарширований перець можна не тільки на плиті, але і запекти його в духовці. Для начинки використовується мясний (змішаний) фарш, який доповнюється відварним рисом і овочами, пасерованими в рослинному маслі. Скоринка запечених на перцях виходить завдяки соусу з сиру, майонезу і часнику. Починаємо готувати.
Покроковий рецепт
Очищаємо від шкірки морквину, подрібнюємо її за допомогою терки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо нарізку з овочів в рослинне масло, прогріте заздалегідь. Пасеруємо овочі до м’якості.
У миску викладаємо заздалегідь зварений рис, поміщаємо до нього фарш.
Додаємо остиглі овочі зі сковороди.
До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Солимо і перчимо на свій смак.
Чистими долонями інгредієнти перемішуємо. Начинка для фарширування перців готова.
Перець розрізаємо вздовж на дві половинки-човники. Видаляємо насінну коробочку.
Половинки перців заповнюємо начинкою. Поміщаємо перці в форму для запікання або просто на деко. Відправляємо перці в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.
За цей час приготуємо сирний соус. Майонез змішаємо з натертим сиром і подрібненим часником. Перемішаємо. Сирною масою змастимо перці і знову повернемо їх в духовку ще на 15 хвилин.
Соковиті фаршировані перці під сирною скоринкою, приготовлені в духовці, готові! Приємного апетиту!