Салат Капрезе з черрі і сиром

Свіжа моцарелла, помідори і базилік є класичним поєднанням для салату “Капрезе”. Дуже легкий у всіх сенсах ))

Інгредієнти

оливкової олії – 1 / 4 склянки
свіжомеленого базиліка – 1/4 склянки
моцарелла міні – 300 г
сіль і мелений чорний перець – за смаком
помідори черрі – близько 2 чашок
бальзамічного оцту – 3 столові ложки

Як приготувати Салат “Капрезе” з черрі і сиром

Ніжна моцарелла, помідори черрі і ароматний базилік є класичним поєднанням. У цьому рецепті я використовую кульки моцарелли, замариновані в оливковій олії, свіжому базиліці, солі і перці. Дуже ніжно і смачно. Ідеальне поєднання продуктів!

Звичайний бальзамічний оцет підійде, але затемнить молочно-білий колір моцарелли. Так що я пропоную використати золотий, якщо знайдете в магазині.

Покроковий рецепт

1. Базилік промийте дрібно подрібніть. Змішайте масло і базилік в мисці.

2. Додайте моцарелу в базиліковим масло і приправте за смаком сіллю і перцем. Накрийте кришкою і дайте промаринуватися в холодильнику не менше 30 хвилин.

3. Додайте помідори і бальзамічний оцет до моцарелу і перемішайте. (*Якщо вам здаються помідори крупноваты, можна порізати їх навпіл).

4. Приправте за смаком великою кількістю солі і перцю, якщо хочете. Можна додати яскравості кілька листочків базиліка зверху. Подавайте салат з помідорів і сиру відразу.

Дивіться також:  Салат з курки, нуту і томата в тарілці з лаваша