Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами

Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.

Інгредієнти

бакинські великі помідори з м’ясистою м’якоттю – три штуки
ароматне масло оливкове – півтори ст. ложки
свіжа зелень кінзи – один пучок середнього розміру
гранатовий густий соус Наршараб – дві ст. ложки
салатний великий фіолетовий лук – одна головка
часник – 1 зубчик
кам’яна сіль мелкомолотая – на свій смак
гранатові зерна – три ст. ложки

Як приготувати Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами

Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.

Особливо вони гарні з початку осені, коли ці помідори починають повністю визрівати і можна знайти різні сорти. Для повної радості очі я використовую помідори різного кольору. Пробуємо це буйство фарб і смаку!

Покроковий рецепт

Помідори промити і нарізати невеликими скибочками, потім перекласти в глибоку тарілку.

Після цього почистити салатний фіолетовий цибулю нашаткувати його дуже-дуже дрібно. Викласти салатний цибулю в ту ємність, де знаходяться нарізані соковиті помідори.

Почистити часник, дрібно порубати (можна пропустити через чеснокодавку). Закинути часничок до помідорів.

Потім приготований салат влити суміш з масла і гранатового соусу.

Далі приготований азербайджанський салат з помідорів посолити і трохи присипати свіжою ароматною рубаною кінзою.