Фарширований перець – це багатьма улюблене блюдо, яке легко готується, виходить смачним, ароматним, соковитим і ситним. Перці, фаршировані м’ясом і рисом не вимагають гарніру.
Інгредієнти
Фарш м’ясний (свинина+яловичина) – 300 гр. | |
Рис – 1 / 4 ст. | |
Зелень петрушки і кропу – за смаком | |
Томатна паста – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Перець болгарський червоний, жовтий і/або зелений – 3 шт. | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Сир тердый – 100 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки |
Існує безліч рецептів і способів приготування фаршированих перців. Їх можна гасити у воді, соусі, запікати в духовці або готувати в мультиварці. У будь-якому випадку виходить смачне і ситне блюдо. Розглянемо, як можна фарширований перець запекти в духовці.
Покроковий рецепт
Рис відварити до напів-готовності в підсоленій воді і змішати з м’ясним фаршем. Додати сіль і спеції за смаком.
Цибулю дрібно нарізати і покласти до фаршу.
Зелень порубати ножем і додати до м’яса з рисом і цибулею.
Покласти ложку томатної пасти і ретельно перемішати інгредієнти. Якщо фарш здасться вам сухим, можна додати трохи холодної води.
Перець промити, розрізати навпіл, очистити від внутрішніх перегородок і насіння, прибрати плодоніжку.
Кожну половинку начинити м’ясним фаршем. Зверху змастити невеликою кількістю майонезу.
Викласти в змащену маслом форму і посипати кожну половинку тертим сиром.
Запікати перці в духовій шафі при температурі 190-200 градусів близько 30 хвилин.
Подавати до столу в гарячому вигляді.