Простий рецепт засолки червоної риби – делікатес на будь яке свято. Це самий простий, доступний і швидкий спосіб.
Інгредієнти
Червона риба (форель, сьомга, горбуша, лосось) – 1 кг | |
Сіль – 1 частина | |
Цукор – 1 частина | |
Прянощі – за бажанням |
Це самий простий, доступний і швидкий спосіб. Рибу обволікають в сухому соляному цукром розчині. Її поміщають у холодильник і засолюють від 1 до 3 діб.
Для засолювання за цим рецептом підходить, крім форелі, сьомга, горбуша і лосось. В даному випадку використовувалася форель, до того ж заморожена.
Покроковий рецепт
Отже, рецепт форель солона:
Першим кроком потрібно, звичайно, добре розморозити рибу, щоб не було ніяких залишків льоду.
Потім ретельно очистити від дрібної луски і повністю обмити тушку форелі.
Уздовж по хребту слід акуратно розрізати і ретельно випатрати, видаливши внутрішні органи.
Далі слід натерти сіллю і цукром в наступному співвідношенні: 1: 1 (цукор і сіль).
Можна додати будь-які на свій смак прянощі. Це додасть рибі своєрідний аромат і поліпшить смак готової страви.
Тепер потрібно перемістити форель у глибоку посудину, накрити її кришкою або тарілкою. Якщо накривати тарілкою, зверху неодмінно потрібно поставити банку з водою. Всю конструкцію відправити в холодильник або просто в холодне місце.
Гурмани і дуже великі любителі форелі можуть їсти рибку на наступний же день. Але хто любить більш просолений варіант, тим краще цю рибку випробувати на третій день.
Ось за таким легким рецептом форель солона виявляється на столах. Приємного апетиту вам і вашим гостям!